Flot bog til kampen mod madspild

Daka ReFood indsamler og genanvender organisk affald fra restauranter, storkøkkener, kantiner m.v. Madaffaldet bruges i produktionen af biogas, et grønt og CO2-venligt alternativ til forbrænding.

Alligevel arbejder de målrettet på at reducere madspildet i tråd med FN’s Verdensmål nr. 12:
Inden 2030 skal det globale madspild på detail- og forbrugerniveau pr. indbygger halveres og fødevaretab i produktions- og forsyningskæder skal reduceres.

Derfor har foreningen for REFOOD mærket udgivet en bog, Retake your food waste, som er et helt konkret værktøj til, hvordan man kan spare på mængden af råvarer og samtidig gøre en bæredygtig indsats i det professionelle køkken ved metodisk at gå anderledes til værks, både praktisk og mentalt. Katrine Storgaard, Marketing Sustainability Lead hos Daka Denmark siger:

”Vi har udarbejdet bogen i samarbejde med Restaurant BOB Bistro, der er folkene bag metoderne og mindsettet i konceptet. På et år har BOB Bistro selv mindsket deres madspild med 2/3 del, og de sparer samtidig i gennemsnit op til 20% på deres indkøb, efter de har indarbejdet metoderne i køkkenet. De har opnået de fantastiske resultater ved at kortlægge madproduktionen allerede under menuplanlægningen og planlagt, hvordan restprodukterne kan indgå i samme eller nye menuer.”

Katrine fortsætter: ”De principper vil vi meget gerne bruge til at inspirere Danmarks restauranter, kantiner og andre køkkener. Bogen beskriver de konkrete arbejdsmetoder og giver også eksempler på opskrifter og viden om, hvordan udvalgte råvarer kan udnyttes.”

Bogen er trykt bæredygtigt og Cradle to Cradle certificeret hos KLS PurePrint.

Bogen kan ses her: https://issuu.com/dakadenmark/docs/retake_your_food_waste_web

Og bestilles her: https://refoodlabel.dk/bestil/