Så bæredygtig var modekonferencen

Der er mange måder at gøre sin konference bæredygtig. Se bare Copenhagen Fashion Summit, der i foråret holdt verdens måske mest bæredygtige konference med hjælp fra bl.a. KLS PurePrint.

For fjerde gang blev der i år afholdt Copenhagen Fashion Summit. Konferencens formål er at igangsætte forandringer i mode- og tøjindustrien, så den bliver mere bæredygtig, og igen i år var der deltagere fra hele verden. Når konferencens erklærede mål er, at gøre modeindustrien mere bæredygtig, skal konferencen i sig selv naturligvis også være det. Men hvordan gør man det?

Folkene bag Copenhagen Fashion Summit tog udfordringen op, og det ledte til verdens måske mest bæredygtige konference, hvor alt, der skulle bruges, havde en så lille miljøpåvirkning som muligt.

  • Råvarerne til maden på konferencen blev leveret af Nordic Food Export, som fører et bæredygtigt og økologisk sortiment af varer.
  • Gulvbeklædningen var leveret af ege carpets, en virksomhed, der ligesom KLS PurePrint arbejder dagligt med bæredygtighed, og som også er Cradle-to-Cradle-certificeret.
  • Genanvendelige og bæredygtige flasker af bambus indeholdt vand til deltagerne.
  • Tallerkener og bestik var lavet af majsstivelse, palmeblade og bambus og dermed komplet biologisk nedbrydeligt.
  • Blyanterne, som deltagerne modtog, indeholdt frø. Så når de er for små at skrive med, kan man plante dem og se blomster, krydderier eller grønsager spire.
  • Tryksagerne til konferencen, bl.a. det 100-sider store konferencemagasin, var trykt af KLS PurePrint og var 100 procent biologisk nedbrydeligt. Nametags til alle deltagerne var af Stenpapir, som også er biologisk nedbrydeligt.