PUREPRINT

FULD BÆREDYGTIGHED

Med PurePrint får du produkter, der er Cradle-to-Cradle-certificerede og miljøneutrale. De er produceret helt uden nogen former for skadelige kemikalier eller tungmetaller, og når de bliver nedbrudt indgår de positivt i naturens eget kredsløb. Vi anbefaler at anvende produkterne til genbrug, hvilket giver bedst udnyttelse af jordens ressourcer, men produkterne er ligeledes biologisk nedbrydelige. Det kalder vi fuld bæredygtighed, og det var det som var målet for vores stort udviklingsprojekt.

ET STORT UDVIKLINGSPROJEKT

Udviklingen af PurePrint har taget mere end tre år og har kostet flere millioner kroner. Heldigvis tiltrak projektet sig stor opmærksomhed, så både Erhvervsstyrelsen, Grøn Omstillingsfond og Hovedstadsregionen stillede udviklingsmidler til rådighed for det banebrydende projekt.

NYE TRYKFARVER OG NYT PAPIR

Det krævede udvikling af nye trykfarver, nyt papir og nye hjælpematerialer for at sikre et produkt, der var biologisk nedbrydeligt og så bæredygtigt som overhovedet muligt. Det var et langt større projekt end vi havde regnet med. I mange år havde vi gjort alt for at være så grønne som muligt, og vi havde bl.a. ISO 14001 miljøcertificering, Svanemærket, FSC og var CO2 neutrale. Men inden af de produkter vi kunne få på markedet, kunne leve op til vores mål om at være produceret helt uden skadelige kemikalier og tungmetaller. Samt var biologisk nedbrydelige. Derfor indledte vi et samarbejde med visionære papirfabrikker, farvefabrikker m.v. for at udvikle vores rene produkt.

I MAJ 2015 LYKKEDES DET

I maj i 2015 producerede KLS PurePrint det første PurePrint – en 100 procent biologisk nedbrydelige tryksag. Trykket var en plakat for Carlsberg med den berømte Carlsbergelefant, og det var tidligere miljøminister Ida Auken, CEO for Carlsberg Danmark Carsten Hänel og Hvidovre Kommunes borgmester Helle Adelborg, der trykkede på knappen.