Bogen Doughnut for Urban Development vinder pris ved Scandinavian Design Award 2024
Bogen Doughnut for Urban Development præsenterer en ramme for skalering af byudvikling inden for planetariske grænser – inspireret af den anerkendte økonom Kate Raworths visionære arbejde omkring Doughnut-økonomi.
Bogen vandt en pris ved Scandinavian Design Award 2024 i kategorien Sustainability Achievement of the Year 2024, med motivationen: “De har været banebrydende for en visionær ramme, solidt forankret inden for de planetariske grænser, med inklusion, social bæredygtighed og økonomisk levedygtighed i centrum. Deres generøsitet skinner igennem, når de tilbyder denne transformative ramme til industrien gratis, hvilket katalyserer den hurtige indførelse af disse innovative idealer. Deres urokkelige engagement i industriens innovation og bæredygtighed er intet mindre end inspirerende, hvilket gør dem til en højst fortjent modtager af Årets Sustainability Achievement”.
Doughnut-økonomi
I Doughnut for Urban Development anvendes doughnut-økonomi for første gang som model for byudvikling og byggeri. Doughnut økonomi er tidligere blevet brugt med stor succes globalt og til bystrategier lige fra Amsterdam til København. Manualen er udviklet for at give hele industrien et praktisk værktøj til at evaluere bæredygtigheden af deres projekter, og hvad der kan gøre for at gøre dem endnu mere bæredygtige. Manualen omfatter både social og planetarisk bæredygtighed og inkorporerer lokale og globale dimensioner.
En open source-udgivelse
Det københavnske design- og forskningsstudie, EFFEKT, har været medredaktør på udgivelsen, som udover at findes i en trykt udgave, også er et open source-værktøj, hvilket betyder at hele bogen kan downloades – helt gratis.
”Vi er meget opsatte på, at information, som skal drive verdenen fremad, er tilgængeliglig for alle og det er formålet med bogens open source-format. Bogens indhold er ikke noget der skal tilbageholdes og profiteres på. Det er vigtigt, at det bliver allemandseje, for at det bliver en realiserbar fremtid med mere bæredygtighed for øje”, forklarer Emil Engelbrecht, co-creator af bogen og arkitekt hos EFFEKT.
Doughnut for Urban Development er medredigeret af Dani Hill-Hansen (EFFEKT) og Kasper Guldager Jensen (Home.Earth) og medforfattet af Aalborg Universitet – BUILD, Danmarks Tekniske Universitet, Doughnut Economic Action Lab (DEAL), Green Building Council – Denmark, EFFEKT, Home.Earth, SLA, Sweco, Stockholm Resilience Centre og Vandkunsten.
Samarbejde med KLS PurePrint
Bogen er trykt i samarbejde med KLS PurePrint og vi er meget stolte over, at vores kunde, EFFEKT, har vundet ved den skandinaviske prisuddeling. EFFEKT ønskede at bogens indholdsmæssige fokus på bæredygtighed også blev afspejlet i bogens ydre. ”Når nu bæredygtighed er et af hovedformålene med bogen, så ønskede vi også at arbejde sammen med et trykkeri, som har en bæredygtig agenda – i tråd med bogens budskaber”, siger Emil Engelbrecht.
Danmarks næststørste rejsekoncern udskifter plastserveringsbakker til bakker i Cradle to Cradle-certificeret karton
Travelheart Family, Danmarks næststørste rejsekoncern, udskifter plastserveringsbakkerne, som vi kender fra flyrejsen, med serveringsbakker i Cradle to Cradle®-certificeret karton. Navnet vil du ikke genkende fra flybilletter eller rejsebeviser, men selskaberne...
KLS PurePrints CCO Kasper Larsen er Årets ESG Frontrunner 2024
På en solbeskinnet dag i maj løb Årets SMV awardshow af stablen. Blandt de nominerede i kategorien Årets ESG Frontrunner var Kasper Larsen fra KLS PurePrint, og på trods af det stærke felt, han var oppe i mod, blev det Kasper, som kunne kalde sig for Årets ESG...
Nye regler for emballage udfordrer kosmetikbranchen: Sådan arbejder Rudolph Care med bæredygtighed
Ny lovgivning fra EU tvinger kosmetikproducenter til at tage stilling til emballagen. Hos Rudolph Care ser man de nye krav som mulighed for at arbejde endnu mere bæredygtigt. Hvordan sælger man bedst sine dyre cremer i butikkerne? Et spørgsmål, som har givet utallige...