KORT OM KLS PUREPRINT OG VORES REJSE

KLS PurePrint A/S er et af Danmarks største trykkerier. Virksomheden er en 70 år gammel familieejet virksomhed, som startede under navnet K. Larsen & Søn.

Efter mange års arbejde med især miljøområdet, opstod der en ambitiøs vision i bestyrelseslokalet: Verdens grønneste trykkeri.

Fundamentet var et af Danmarks mest miljøbevidste trykkerier med ISO 14001, Svanemærket, FSC og 100 % klimaneutraliseret. Det var bl.a. opnået ved udelukkende at køre i elbiler, udelukkende at bruge energi fra vindmøller – vi købte andel i en vindmølle allerede i 2010, hvidt klimavenligt tag på fabrikken samt mange års målrettet arbejde med reduktion af alle former for miljømæssige belastninger.

Den nye strategi blev at kortlægge det der indgik i vores produktion af tryksager og emballage for at sikre, at der ikke indgik nogen skadelige kemikalier i produktionsprocessen.

Målet var at kunne leve op til det vi opfatter som verdens skrappeste og mest kompromisløse certificering, Cradle to Cradle, som analyserer samtlige ingredienser i produktet. For at overholde kravene skal det bl.a. tilsikres, at der ikke er tilsat nogen skadelige kemikalier som findes på listen ”Banned List of Chemicals”.

Kortlægningen og udviklingen af de nye materialer tog flere år, da erstatningen af de uønskede kemikalier med mere bæredygtige alternativer var langt mere udfordrende og tidsmæssigt krævende end forventet. En anden ambition var, at PurePrint skulle have samme kvalitet og skulle kunne sælges til samme pris som traditionelle tryksager.

Men det lykkedes, og den 4. maj 2015 blev der trykket på knappen til det første PurePrint tryk. Tidligere miljøminister Ida Auken var med til at trykke på knappen.

Siden da er flere end 150 virksomheder med en bæredygtig ambition begyndt at trykke med PurePrint, Vi havde den glæde, at Danmarks Naturfredningsforening i 2016 gik ud med en anbefaling om at trykke med PurePrint.

VISION – EN BEDRE FREMTID

VERDENS GRØNNESTE TRYKKERI

KLS PurePrint har en ambition om at være verdens grønneste og mest bæredygtige trykkeri. Vi ønsker at bidrage til en bedre fremtid for mennesker og natur. Det skal ske ved en bevidst anvendelse af den cirkulære tankegang, Cradle to Cradle og FN’s Verdensmål.

CRADLE-TO-CRADLE

KLS PurePrint udvikler og markedsfører produkter, som kan leve op til principperne bag cirkulær økonomi, og som kan certificeres af non-profit organisationen Cradle to Cradle Products Innovation Institute

SAMARBEJDSPARTNER MED HØJ SERVICE

KLS PurePrint ønsker at være en serviceorienteret, troværdig og smidig samarbejdspartner, der besidder en stor faglig viden og ekspertise inden for alle vores fagområder – herunder miljø og bæredygtighed. Vi skal være meget tæt på kunderne og hjælpe og servicere dem, så de får en så nem og problemfri dagligdag som muligt.

GLADE MEDARBEJDERE

Vi tror på, at en god og tryg arbejdsplads for alle virksomhedens medarbejdere bidrager positivt til opfyldelsen af vores vision. Vi tror også på, at medarbejdere nu og i fremtiden vil lægge vægt på at være ansat i en virksomhed som har et bæredygtigt værdigrundlag og ønsker at gøre en positiv forskel.

HISTORIEN OM KLS PUREPRINT – FRA BOGTRYK TIL VERDENS GRØNNESTE TRYKKERI

Håndtryk i et køkken – den spæde start

Preben Larsen havde sin første håndtrykmaskine i sine forældres køkken i 1946. Her trykte han de første visitkort og brevpapir i samarbejde med faderen Knud. Familieforetagendet arbejdede hårdt for at overleve, og på trods af megen modgang så lykkedes det. Frem til begyndelsen af 60’erne voksede det lille bogtrykkeri fra to mand og et køkkenbord til 22 mand, 600 m og adskillelige trykmaskiner. I de efterfølgende år blev en moderne industrivirksomhed skabt.

Næste generation tager over

I 1982 overtog næste generation virksomheden og satte en ny dagsorden. Virksomheden flyttede i 1984 til 1.800 m2 store lokaler i Glostrup og forøgede maskinparken og medarbejderantallet betydeligt.

De første miljøcertificeringer

I 1990’erne begyndte arbejdet med at modernisere virksomheden og gøre den klar til fremtiden. Man bliver certificeret i henhold til ISO 9001 og ISO 14001 og bliver certificeret til at producere med det nordiske Svanemærke.

Visionen om verdens grønneste trykkeri

I 2001 lagde man kimen til den grønne satsning og modtog allerede samme år Hvidovre Kommunes Miljøpris. Den store beslutning blev taget i 2007 efter tiltrædelsen af en ny og professionel bestyrelse. Virksomheden beslutter at gå efter at blive verdens grønneste trykkeri.

Det grønne projekt får støtte

I 2012 begynder virksomheden arbejdet med at dokumentere indholdsstofferne og udvikle tryksager og emballage. Målet er at de skal være produceret uden brug af skadelige kemikalier, samt at de skal være biologisk nedbrydelige. Det banebrydende projekt får støtte af Erhvervsstyrelsen, Hovedstadsregionen og Grøn Omstillingsfond.

Biologisk nedbrydelige tryksager

Tre år efter, i maj 2015, trykkes det første 100 procent biologisk nedbrydelige tryk med PurePrint. Tidligere miljøminister Ida Auken, CEO for Carlsberg Danmark Carsten Hänel og Hvidovre Kommunes Borgmester Helle Adelborg trykker på knappen. Den endelige understregning af engagementet over for den bæredygtige vision sker i 2016, hvor virksomheden skifter navn til KLS PurePrint.

1946 Firmaet grundlægges
1996 Bliver ISO 9001 kvalitets-certificeret
1997 Bliver certificeret til Svanemærket
1998 Flytter til de nuværende lokaler i Hvidovre
1999 Bilver ISO 14001 miljø-certificeret
2001 Modtager Hvidovre Kommunes Miljøpris
2008 Vinder Climate Cup Strategiprisen
2008 Bliver FSC-certificeret
2009 Bliver CO2-neutral-certificeret – som det første trykkeri i Skandinavien
2010 Køber den første elbil og Danmarks første el-lastbil
2010 Køber 100 procent el fra vindmøller, ejer andel i Hvidovre Vindmøllelaug
2012 Lægger klimavenligt hvidt tag på trykkeriet

 

2012 Modtager Hvidovre Kommunes Miljøpris
2015 Bliver Cradle-to-Cradle-certificeret som det kun andet trykkeri i verden
2015 Trykker den første PurePrint-tryksag
2016 Kåres som Årets Erhvervsvirksomhed i Hvidovre
2016 Skifter navn til KLS PurePrint
2016 Danmarks Naturfredningsforening anbefaler PurePrint
2018 Platin på energi – som tredje virksomhed i verden
2019 Vinder af Food Innovation Award 2019
2020

Godkendt i henh. til den Europæiske komposteringsstandard EN 13432

KVALITET OG GMP

Kvalitetsstyring giver effektiv produktion

KLS PurePrint har siden 1990’erne arbejdet på at gøre produktionen så effektiv og rationel som muligt. Siden 1996 har vores ISO 9001-certificering været vores garanti for effektiv styring og konsekvent høj kvalitet. Dette er mere end bare en certificering – det er en forpligtelse til at levere konstant forbedring og sikre, at vores kunder får de bedste produkter.

Good Manufacturing Practice (GMP)

KLS PurePrint har mange leverancer til medicinalindustrien. Vi leverer en bred vifte af produkter, herunder indlægssedler, der er produceret i henhold til GMP. Dette er en garanti for, at vores produkter lever op til de strengeste kvalitetsstandarder i branchen.

Vores forpligtelse går ud over blot at opfylde standarderne. Vi investerer ressourcer i at sikre, at vores produktionsprocesser er i fuld overensstemmelse med GMP, og vores dygtige medarbejdere er trænet til at følge vores Standard Operation Procedures (SOP), der fastlægger de nøjagtige trin, som skal følges for at udføre en opgave eller proces i overensstemmelse med GMP – med formål at sikre effektivitet, sikkerhed og kvalitetsprodukter.

Vi gennemfører regelmæssigt audit, hvor vi systematisk gennemgår og evaluerer vores produktionsfaciliteter og procedurer. Endvidere er QC (Quality Control) en integreret del af vores kvalitetsstyringssystem, for at sikre, at vores produkter til enhver tid opfylder de nødvendige kvalitetsstandarder.

Ydermere har KLS PurePrint individuelle checkskemaer til at håndtere særlige kundespecifikke krav og ønsker, som en overbygning på GMP-arbejdet. Det kunne eksempelvis være særlige krav til sporbarhed, line clearance, udgangskontroller m.v.

På KLS PurePrint er kvalitetsstyring en integreret del af vores kultur og arbejdsmetoder. Vi arbejder konstant på at forbedre vores processer og opretholde en høj kvalitet i alle vores produkter, uanset hvilken industri vi betjener. Vi er stolte af vores historie med kvalitetsstyring og vores forpligtelse til at levere effektiv produktion og høj kvalitet til vores kunder.

MASKINPARKEN

ColorMaskinparken er vigtig for resultatet

KLS PurePrint har en omfattende maskinpark, der sikrer, at du kan få alle produkter inden for grafisk produktion af højeste kvalitet. Hjertet i produktionen er to fuld format trykmaskiner fra KBA og Heidelberg, to af branchens mest velrenommerede leverandører.

Bæredygtig produktion

I forbindelse med udviklingen af PurePrint og Cradle to Cradle certificeringen, var der behov for at udskifte alle hjælpematerialer og produkter, som kommer i kontakt med tryksagen. Bl.a. sprøjtepulver og rengøringsmidler. Der var dog ikke behov for at udskifte selve trykmaskinerne.

Inhouse færdiggørelse

Efter tryk færdiggøres tryksagerne i det interne bogbinderi, som er udstyret med alle maskiner til skæring, perforering, prægning, falsning og samlehæftning. Maskinparken indeholder desuden udstyr til adressering af blade og tidsskrifter.

Produktionsapparat

  • 8-farve Koenig & Bauer – 72 x 104 cm
  • 5-farve Heidelberg CD med vandlak – 72 x 102 cm
  • Maskiner til skæring, perforering, bukkestreger
  • 4 falsemaskiner 
  • 1 folieringsmaskine
  • 1 samlehæfter med adresseprint
  • Xerox Color C75 digital trykmaskine
  • Konica Minolta bizhub Press  C1100 digital trykmaskine

  • Konica Minolta SD513 efterbehandler

JOB HOS KLS

Hos KLS PurePrint er vi altid interesseret i at høre fra spændende nye kolleger. På denne side slår vi alle stillinger op, men du er også altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning og dit CV til KLS@KLS.DK

Vi læser og gemmer alle uopfordrede ansøgninger.

For god ordens skyld skal vi bemærke, at du til enhver tid kan bede os om at slette din uopfordrede ansøgning og dit CV ved at skrive til kls@kls.dk.
Såfremt vi ikke har gjort brug af din uopfordrede ansøgning og dit CV i løbet af 2 år, så vil de automatisk blive slettet.

Opslåede stillinger:

KAN VI HJÆLPE?

Vil du vide mere om muligheder, produkter, mere bæredygtige løsninger, Cradle to Cradle eller andet, så ring til os eller udfyld formularen, så kommer vi hurtigt tilbage til dig.