Danmarks Naturfredningsforening

Lone Gudiksen Møller
Markedschef i Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening arbejder hver dag for en rig natur og et rent og sundt miljø.

”Derfor har vi også fokus på, om vi selv som organisation kan gøre endnu mere" udtaler Markedschef i Danmarks Naturfredningsforening, Lone Gudiksen Møller. I den forbindelse blev vi opmærksomme på at KLS PurePrint som det ene af kun to trykkerier i verden har opnået en Cradle to Cradle certificering, og at det nu er muligt at udgive biologisk nedbrydelige tryksager med god samvittighed.

”Vi er meget begejstrede for, at KLS PurePrint har taget yderligere ansvar for miljøet og har udviklet nye og mere miljøvenlige trykfarver, lakker, lim og hjælpematerialer, der er fri for skadelige kemikalier og tungmetaller – det vil sige, at når tryksagerne bliver nedbrudt, kan de indgå komplet i naturens eget kredsløb uden at skade naturen og miljøet. Yderligere har KLS PurePrint gjort en stor indsats for at nedbringe deres CO2-udslip ved blandt andet kun at anvende vedvarende energi til alle processer, og deres processpildevand er så rent, at det i princippet kan drikkes.

Det har været vigtigt for os at efterprøve produkter og fremstillingsprocessen, da vores troværdighed er en af vores vigtigste grundstene. Vi er helt trygge ved KLS PurePrint og kan kun anbefale andre, som også har et ønske om en bæredygtig fremtid, at anvende KLS PurePrint”, slutter Lone Gudiksen Møller.

WWF

Charlotte Brix Andersen
Kommunikationschef WWF

”I WWF har vi taget skridtet videre på vores grafiske materialer. Vi har valgt at få så mange opgaver som muligt produceret på PurePrint. Det er vigtigt for os at walk the talk og gå foran for at sikre en natur og klode i balance, som vores arbejde hver dag handler om."

Aarstiderne

Svend Daverkosen
Miljøchef Aarstiderne

”Som økologer har vi altid haft en dyb tro på og fascination af komposterings-processer og alle de andre biologiske kredsløb, hvor alle substanser er i en evig bevægelse gennem økosystemer for at fordøje, blive fordøjet, formere sig og danne nye substanser.

Undervejs møder vi små nye agenter, der tilstræber at vende udviklingen mod mere bæredygtige metoder og midler. Nu har vi fundet en ny legekammerat i denne søgen og udvikling. Det er trykkeriet KLS PurePrint®. De har udviklet en ny bæredygtig trykmetode så de kan producere tryksager, der kan spises uden mén, selvom det slet ikke kan anbefales at gå over til den slags kost.

Papir og trykfarver er efter flere års udviklingsarbejde nået frem til et niveau, hvor de kan recirkuleres biologisk uden at efterlade skadelige reststoffer. Cradle to Cradle-tryksager kan komposteres direkte og bruges som gødning i naturen. Nyhedsbrevet og vores opskriftsark bliver fremover trykt Cradle to Cradle.”

Mandag Morgen

Morten Christensen
Økonomidirektør Mandag Morgen

”Et 100% biologisk nedbrydeligt produkt falder i god tråd med Mandag Morgens grønne tænkning og de projekter indenfor bæredygtighed som vi gennemfører under brandet Sustainia. Vi var spændte på kvaliteten, men alle vore betænkeligheder blev hurtigt gjort til skamme, da vi fik lavet et prøvetryk.”

Hvidovre Kommune

Helle Adelborg
Borgmester Hvidovre Kommune

”Kommunen har siden 1997 haft en miljøpolitik, som skal være med til at sikre bæredygtighed og begrænse belastningerne af miljøet i dagligdagen, og i 2008 blev vi udnævnt til klimakommune af Danmarks Naturfredningsforening. Dét forpligter, og derfor er vi glade for at have samarbejdspartnere der også sætter fokus på klima og miljø. KLS PurePrint® går hele vejen - og vi er stolte af at gå med.”

Zoologisk Have

Sami Widell
Arrangementchef/eventmager i Zoologisk Have

"Zoo er miljøcertificeret, fordi vi i Zoo mener, det er vigtigt og nødvendigt at passe på miljøet og begrænse klimaforandringer. At være miljøcertificeret, betyder at der lægges handling bag ordene og arbejdes målrettet med miljø- og klimaforbedringer. Arbejdet med miljøledelse startede allerede i 1999, og omfatter i dag mange forskellige områder, lige fra solceller til solsikker.

For Zoo var det en selvfølgelig forlængelse af vores miljøpolitik da KLS PurePrint tilbud muligheden for at vores tryksager kunne blive produceret bæredygtigt med Cradle-to-Cradle certificering.
Vi er stolte over denne mulighed og værdsætter muligheden for at kunne varetage naturens interesser i endnu højere grad end tidligere."