Coop udgiver magasin med 185 bæredygtige handlinger

 

Når man har beskæftiget sig med ansvarlighed i over 150 år, kan det være svært at overskue de mange bæredygtige initiativer, man har sat i gang. Det er ikke desto mindre hvad de har forsøgt at gøre hos Coop, hvor de har udgivet et magasin med 185 ansvarlige handlinger, som de har foretaget siden den første brugsforening åbnede dørene i 1866.

”Det er blevet meget populært at være grøn og bæredygtig, men for os er det noget, der ligger i vores DNA. Det er noget, vi altid har gjort, og det er magasinet et bevis på”, fortæller CSR-chef hos Coop, Signe Frese.

De 185 ansvarlige handlinger, der spænder over emner som dyrevelfærd, pesticider og emballage, tæller blandt andet:

  • Lanceringen af de første dyrevelfærdsregler i 1930
  • Introduktionen af økologiske varer på hylderne i 1981
  • Stop af salg af buræg i alle butikker i 2018

Ny klima-app skal gøre dig klogere på dit klimaaftryk

Kigger vi på de seneste år, har en af de mere bemærkelsesværdige initiativer været lanceringen af Coop’s Klima-app.

Gennem app’en kan du se klimabelastningen på varerne i din indkøbskurv og sammenligne dig med gennemsnittet af alle kunder. Derudover indeholder app’en inspiration til klimavenlig madlavning og tips til at undgå madspild.

Netop klima app’en er også et af de initiativer, som Signe Frese fremhæver:

”Jeg er meget stolt over vores Klima app. Det er et eksempel på de redskaber, vi prøver at give vores forbrugere. Når vi i Coop arbejder med bæredygtighed, handler det selvfølgelig om, hvad vi selv kan gøre. Men det handler også om at hjælpe forbrugerne til et mere bæredygtigt forbrug.”

Fokus på bæredygtighed i emballage og tryksager

Et af de områder, hvor Coop ønsker at gå forrest med bæredygtige og ansvarlige handlinger, er emballage. I 2018 lancerede de således en ambitiøs emballagestrategi, hvor de blandt andet forpligter sig til at reducere plastforbruget med 25 %.

”Jeg synes, at vi har en rigtig fed emballage strategi. For eksempel kommer den plastic, vi bruger i vores genbrugsposer, fra vores eget emballage fra vores butikker. På den måde skaber vi et cirkulært system, hvor affaldet bliver genanvendt til noget fornuftigt”, forklarer Signe Frese.

At Coop går op i bæredygtig emballage og tryksager ses også på selve magasinet, der er trykt Cradle to Cradle og klimaneutralt i samarbejde med KLS PurePrint.

Vi var slet ikke i tvivl om, at vi skulle have trykt magasinet hos KLS PurePrint. Vi ved, at det er et trykkeri, der ligesom os selv går meget op i bæredygtighed”, fortæller Signe Frese afslutningsvist.

Patienter får friheden tilbage

Patienter får friheden tilbage

  Patienter, som er i behandling med drop, er normalt tvunget til at ligge i en hospitalsseng på et hospital. Det belaster hospitalsvæsenet og binder patienterne til deres senge. Men en genial løsning er på vej! Det danske firma OSAA Innovation har udviklet et...

læs mere
Skærm er skønt – papir er pragtfuldt!

Skærm er skønt – papir er pragtfuldt!

  Har magasiner og andre trykte medier som brochurer og kataloger en fremtid? Kan de digitale udgaver fuldstændig erstatte det trykte medie, eller er der stadig fordele ved at have et fysisk produkt i hånden? Det har vi bedt Henrik Thøgersen, magasinspecialist...

læs mere
KLS PurePrint vinder pris

KLS PurePrint vinder pris

  Det international forlag, EU Business News, som har til formål at give et grundigt overblik over europæiske virksomheder, har fokus på virksomheder der er ledende i deres brancher, og som har gennemgået en usædvanlig udvikling. Målet er at finde ud af, hvordan...

læs mere
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage