Bæredygtig emballage baner vejen for International Design Award
BabyDan er en dansk virksomhed, som producerer og leverer sikkerhedsprodukter til børn i alderen 0-5 år.
Men selvom sikkerhed og tryghed er hjørnestenene i deres forretning, betyder det ikke, at bæredygtighed kommer i anden række.
Som produktionsvirksomhed er de nemlig meget bevidste om det aftryk, de har på miljøet. Derfor gør de også en stor indsats for at lancere forskellige initiativer, der skal hjælpe dem med at blive endnu mere bæredygtige i de kommende år.
”Vi har udarbejdet mål og en 10-årig handlingsplan, der tager udgangspunkt i FN’s Verdensmål mål nr. 12 om bæredygtigt forbrug og produktion og mål 7 om bæredygtig energi. Derudover arbejder vi med mål 14 om Livet i havet og deltager i Operation Clean Sweep, hvor vi er med til at forebygge plastik i naturen og i verdenshavene. Alle tiltagene små som store gør en forskel på den lange bane. Det handler om at mindske vores forbrug og vores udledning af drivhusgasser ”, fortæller Marianne Pia Jensen, Product Development Manager hos BabyDan.
Ny produktserie vinder anerkendt designpris
At mindske forbruget er netop et af de områder, som de har særligt fokus på hos BabyDan.
”Vi er startet med de små sikkerhedsprodukter, hvor vi har kigget på muligheden for at gøre brug af fornybare ressourcer. Det har resulteret i en ny serie Home Safety produkter, der alle er fremstillet af biobaseret og genanvendeligt materiale”, forklarer Marianne.
Den nye Home Safety serie består af fire produkter, hvoraf det indtil videre kun er ét produkt, nemlig BabyDan Corner Guard hjørnebeskytteren, som er blevet offentliggjort.
Det har dog ikke forhindret serien i at vinde guld ved en af de mest prestigefyldte prisuddelinger i verden, nemlig International Design Awards (IDA). Prisen har BabyDan opnået i kategorien Children Products/Safety.
Bionedbrydelig emballage bidrager til helhedsløsning
Selvom prisen selvfølgelig tildeles på baggrund af produkternes funktionalitet og sikkerhed, har seriens fokus på bæredygtighed også haft en finger med i spillet. Og det gælder især de bæredygtige produktæsker, som er produceret hos KLS PurePrint:
”Det at emballagen er Cradle to Cradle certificeret og 100 % bionedbrydelig gør, at vi kan tilbyde en bæredygtig helhedsløsning. Derfor har emballagen uden tvivl været en del af årsagen til, at vi fik tildelt prisen”, understreger Marianne og uddyber:
”Vi ser Cradle to Cradle som det ypperste kvalitetsstempel inden for bæredygtighed, og derfor var vi ikke i tvivl om, at det var KLS PurePrint, som skulle producere emballagen til produktserien”.
Til spørgsmålet om, hvordan hun generelt har oplevet samarbejdet med KLS PurePrint, svarer Marianne:
”Vi har haft et rigtig godt samarbejde. Særligt med grafikerne, der virkelig har formået at følge vores ideer og forvandle dem til en rigtig flot emballage.”
Danmarks næststørste rejsekoncern udskifter plastserveringsbakker til bakker i Cradle to Cradle-certificeret karton
Travelheart Family, Danmarks næststørste rejsekoncern, udskifter plastserveringsbakkerne, som vi kender fra flyrejsen, med serveringsbakker i Cradle to Cradle®-certificeret karton. Navnet vil du ikke genkende fra flybilletter eller rejsebeviser, men selskaberne...
KLS PurePrints CCO Kasper Larsen er Årets ESG Frontrunner 2024
På en solbeskinnet dag i maj løb Årets SMV awardshow af stablen. Blandt de nominerede i kategorien Årets ESG Frontrunner var Kasper Larsen fra KLS PurePrint, og på trods af det stærke felt, han var oppe i mod, blev det Kasper, som kunne kalde sig for Årets ESG...
Nye regler for emballage udfordrer kosmetikbranchen: Sådan arbejder Rudolph Care med bæredygtighed
Ny lovgivning fra EU tvinger kosmetikproducenter til at tage stilling til emballagen. Hos Rudolph Care ser man de nye krav som mulighed for at arbejde endnu mere bæredygtigt. Hvordan sælger man bedst sine dyre cremer i butikkerne? Et spørgsmål, som har givet utallige...