Verdens første Cradle to Cradle Guld-certificerede emballage til DEVI by Danfoss


Danfoss-koncernen arbejder ud fra en bæredygtighedsagenda, hvor der udvikles teknologier, med fokus på kvalitet, pålidelighed og innovation, som gør det muligt for Danfoss at hjælpe deres kunder med at skabe en mere bæredygtig verden baseret på energieffektive produkter, services og løsninger.

DEVI by Danfoss har indgået et samarbejde med KLS PurePrint, hvor KLS PurePrint producerer emballage til en termostatserie, som skal bruges til elektrisk gulvvarme – og denne emballage bliver verdens første Cradle to Cradle Guld-certificerede emballage, som også er komposterbar, noget som DEVI by Danfoss er stolte af at være en del af. ”Vi forsøger at opnå de højeste specifikationer hele vejen rundt om vores produkter og med KLS PurePrints skarpe fokus på en mere bæredygtig måde at drive forretning på, var det et godt match for os”, fortæller Nikolai Jacobsen, Commercial Product Manager i Danfoss.  

Visionær ESG-strategi

Danfoss-koncernen præsenterede i april 2022 en ny ESG-strategi, som viser at koncernen vil tage miljø, sociale forhold og ledelsespraksis til nye højder. Hos Danfoss er ansvarlighed og bæredygtighed en integreret del af forretningen, men den nye strategi signalerer et ’step up’ for koncernen. Særligt på tre områder vil Danfoss være de bedste. For det første vil Danfoss være den bedste dekarboniseringspartner for virksomhedens kunder. Det andet område, hvor Danfoss vil være i særklasse, er på cirkulære produkter. Det tredje område er diversitet og inklusion i virksomheden.

Cradle to Cradle Guld-certificerede emballage skal understøtte globalt salg

DEVI by Danfoss producerer elvarme og i dag findes elvarmeapplikationer næsten overalt, hvor man kan forestille sig det, i og uden for boliger, offentlige bygninger, i infrastrukturen, sportsanlæg og landbruget. Elvarmeløsninger kan spille en betydelig rolle i at hjælpe med at reducere udledninger og øge energieffektiviteten i bygninger. Produkterne sælges i hele verden og dette medfører udfordringer når det kommer til genanvendelse af emballagen. ”Vi kommer til at sælge vores termostatserie i nogle lande, hvor vi ikke kan sikre os at emballagen kan blive genanvendt, men med KLS PurePrints Cradle to Cradle Guld-certificering er emballagen både bionedbrydelig og komposterbar og dette er en væsentlig grund til at vi har valgt at indgå et samarbejde med virksomheden”, fortæller Nikolai Jacobsen, og fortsætter, ”Derudover har vi været meget glade for det gode og tætte samarbejde, som vi har haft med KLS PurePrint. Især i udviklingsfasen, hvor den optimale emballageløsning til vores produkt skulle udvikles, kom den korte afstand mellem vores virksomheder os til gode, hvor vi løbende har holdt møder med KLS PurePrint”, før han afslutter,”Det kan godt være at det er det første produkt, som KLS PurePrint har trykt emballage til, men spørger du mig, så er det er nok ikke det sidste”.

Cradle to Cradle Guld-certificerede emballage.

Fra venstre John Hofstedt, EMS Specialist, trykker hos KLS PurePrint, Kristian Karlsen og Nikolai Jacobsen, Commercial Product Manager i Danfoss.

John Hofstedt, EMS Specialist.