Flot bog til kampen mod madspild

Daka ReFood indsamler og genanvender organisk affald fra restauranter, storkøkkener, kantiner m.v. Madaffaldet bruges i produktionen af biogas, et grønt og CO2-venligt alternativ til forbrænding.

Alligevel arbejder de målrettet på at reducere madspildet i tråd med FN’s Verdensmål nr. 12:

Inden 2030 skal det globale madspild på detail- og forbrugerniveau pr. indbygger halveres og fødevaretab i produktions- og forsyningskæder skal reduceres.

Derfor har foreningen for REFOOD mærket udgivet en bog, Retake your food waste, som er et helt konkret værktøj til, hvordan man kan spare på mængden af råvarer og samtidig gøre en bæredygtig indsats i det professionelle køkken ved metodisk at gå anderledes til værks, både praktisk og mentalt. Katrine Storgaard, Marketing Sustainability Lead hos Daka Denmark siger:

”Vi har udarbejdet bogen i samarbejde med Restaurant BOB Bistro, der er folkene bag metoderne og mindsettet i konceptet. På et år har BOB Bistro selv mindsket deres madspild med 2/3 del, og de sparer samtidig i gennemsnit op til 20% på deres indkøb, efter de har indarbejdet metoderne i køkkenet. De har opnået de fantastiske resultater ved at kortlægge madproduktionen allerede under menuplanlægningen og planlagt, hvordan restprodukterne kan indgå i samme eller nye menuer.”

Katrine fortsætter: ”De principper vil vi meget gerne bruge til at inspirere Danmarks restauranter, kantiner og andre køkkener. Bogen beskriver de konkrete arbejdsmetoder og giver også eksempler på opskrifter og viden om, hvordan udvalgte råvarer kan udnyttes.”

Bogen er trykt bæredygtigt og Cradle to Cradle certificeret hos KLS PurePrint.

Bogen kan ses her: https://issuu.com/dakadenmark/docs/retake_your_food_waste_web

Og bestilles her: https://refoodlabel.dk/bestil/

Økologipionerer er gået fra gris til plante

Økologipionerer er gået fra gris til plante

I 2019 stiftede ægteparret Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen virksomheden Organic Plant Protein, efter at have solgt deres andel i fødevarevirksomheden Hanegal, som de startede tilbage i 1994. Det var her, at ideen om at producere teksturerede planteproteiner opstod...

læs mere
Konkurrence: Vind Emballage hvidbog

Konkurrence: Vind Emballage hvidbog

Vi udlodder 5 eksemplarer af Emballage hvidbogen! KLS PurePrint har i samarbejde med bestyrelsesmedlem Gitte Haar, leder af Center for Cirkulær Økonomi, udgivet en Emballage hvidbog, som gennemgår de forskellige materialer til brug for emballage og opstiller nogle...

læs mere
KlimaMad.DK sælger helt vilde produkter

KlimaMad.DK sælger helt vilde produkter

I Aarhus ligger den lille virksomhed KlimaMad.DK, som siden starten i 2020 har arbejdet med visionen om, at det vil have en afgørende effekt på klimaet, hvis forbrugerne har mulighed for at vælge mellem klimavenlige fødevarer kontra mindre klimavenlige fødevarer....

læs mere
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage