Flot bog til kampen mod madspild

Daka ReFood indsamler og genanvender organisk affald fra restauranter, storkøkkener, kantiner m.v. Madaffaldet bruges i produktionen af biogas, et grønt og CO2-venligt alternativ til forbrænding.

Alligevel arbejder de målrettet på at reducere madspildet i tråd med FN’s Verdensmål nr. 12:

Inden 2030 skal det globale madspild på detail- og forbrugerniveau pr. indbygger halveres og fødevaretab i produktions- og forsyningskæder skal reduceres.

Derfor har foreningen for REFOOD mærket udgivet en bog, Retake your food waste, som er et helt konkret værktøj til, hvordan man kan spare på mængden af råvarer og samtidig gøre en bæredygtig indsats i det professionelle køkken ved metodisk at gå anderledes til værks, både praktisk og mentalt. Katrine Storgaard, Marketing Sustainability Lead hos Daka Denmark siger:

”Vi har udarbejdet bogen i samarbejde med Restaurant BOB Bistro, der er folkene bag metoderne og mindsettet i konceptet. På et år har BOB Bistro selv mindsket deres madspild med 2/3 del, og de sparer samtidig i gennemsnit op til 20% på deres indkøb, efter de har indarbejdet metoderne i køkkenet. De har opnået de fantastiske resultater ved at kortlægge madproduktionen allerede under menuplanlægningen og planlagt, hvordan restprodukterne kan indgå i samme eller nye menuer.”

Katrine fortsætter: ”De principper vil vi meget gerne bruge til at inspirere Danmarks restauranter, kantiner og andre køkkener. Bogen beskriver de konkrete arbejdsmetoder og giver også eksempler på opskrifter og viden om, hvordan udvalgte råvarer kan udnyttes.”

Bogen er trykt bæredygtigt og Cradle to Cradle certificeret hos KLS PurePrint.

Bogen kan ses her: https://issuu.com/dakadenmark/docs/retake_your_food_waste_web

Og bestilles her: https://refoodlabel.dk/bestil/

Coop udgiver magasin med 185 bæredygtige handlinger

Coop udgiver magasin med 185 bæredygtige handlinger

  Når man har beskæftiget sig med ansvarlighed i over 150 år, kan det være svært at overskue de mange bæredygtige initiativer, man har sat i gang. Det er ikke desto mindre hvad de har forsøgt at gøre hos Coop, hvor de har udgivet et magasin med 185 ansvarlige...

læs mere
Spis chokolade med god samvittighed

Spis chokolade med god samvittighed

4,2 kilo. Så meget chokolade spiser vi danskere i gennemsnit om året. Vi elsker med andre ord de små himmerigsmundfulde, der desværre har en uheldig tendens til at sætte sig på hofterne. Men selvom chokoladeindtaget har det med at sætte sig på vægten, behøver det ikke...

læs mere
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage