Flot bog til kampen mod madspild

Daka ReFood indsamler og genanvender organisk affald fra restauranter, storkøkkener, kantiner m.v. Madaffaldet bruges i produktionen af biogas, et grønt og CO2-venligt alternativ til forbrænding.

Alligevel arbejder de målrettet på at reducere madspildet i tråd med FN’s Verdensmål nr. 12:

Inden 2030 skal det globale madspild på detail- og forbrugerniveau pr. indbygger halveres og fødevaretab i produktions- og forsyningskæder skal reduceres.

Derfor har foreningen for REFOOD mærket udgivet en bog, Retake your food waste, som er et helt konkret værktøj til, hvordan man kan spare på mængden af råvarer og samtidig gøre en bæredygtig indsats i det professionelle køkken ved metodisk at gå anderledes til værks, både praktisk og mentalt. Katrine Storgaard, Marketing Sustainability Lead hos Daka Denmark siger:

”Vi har udarbejdet bogen i samarbejde med Restaurant BOB Bistro, der er folkene bag metoderne og mindsettet i konceptet. På et år har BOB Bistro selv mindsket deres madspild med 2/3 del, og de sparer samtidig i gennemsnit op til 20% på deres indkøb, efter de har indarbejdet metoderne i køkkenet. De har opnået de fantastiske resultater ved at kortlægge madproduktionen allerede under menuplanlægningen og planlagt, hvordan restprodukterne kan indgå i samme eller nye menuer.”

Katrine fortsætter: ”De principper vil vi meget gerne bruge til at inspirere Danmarks restauranter, kantiner og andre køkkener. Bogen beskriver de konkrete arbejdsmetoder og giver også eksempler på opskrifter og viden om, hvordan udvalgte råvarer kan udnyttes.”

Bogen er trykt bæredygtigt og Cradle to Cradle certificeret hos KLS PurePrint.

Bogen kan ses her: https://issuu.com/dakadenmark/docs/retake_your_food_waste_web

Og bestilles her: https://refoodlabel.dk/bestil/

Moving People inspirerer til bæredygtig transport

Moving People inspirerer til bæredygtig transport

Arbejder I også med medarbejdernes valg af transportmiddel, når de skal til og fra arbejde? Og kunne I bruge inspiration til at tage det næste skridt? Så er projektet Moving People måske relevant for jer. Formålet med projektet har været at inspirere virksomheder og...

læs mere
Hjælp til alvorligt syge børn

Hjælp til alvorligt syge børn

Coronaen har gjort det sværere for velgørende organisationer at samle penge ind ved f.eks. arrangementer som ikke kan holdes i år eller er væsentligt begrænsede. I forbindelse med vores fine samarbejde med McDonald’s blev vi opmærksomme på, at Ronald McDonald...

læs mere
God smag i munden med bæredygtig te fra Emeyu

God smag i munden med bæredygtig te fra Emeyu

Der er ikke noget som en kop varm og velsmagende te på en regnvåd efterårsaften. Specielt når man ved, at man kan nyde den med god samvittighed, fordi den er produceret med økologi, bæredygtighed og gode arbejdsforhold for øje. Lige præcis de tre ting var...

læs mere