PlanBørnefondens arbejder for en bæredygtig fremtid

 

Flere og flere organisationer begynder at sætte bæredygtighed på dagsordenen, men for PlanBørnefonden har bæredygtig udvikling altid været et pejlemærke. Selvom klima og miljø er et fokusområde, arbejder fonden primært med social bæredygtighed, da det er omdrejningspunktet for, at verden kan blive ved med at udvikle sig.

Uddannelse og ligestilling baner vejen for en bedre fremtid

PlanBørnefonden arbejder for at fremme børn og unges rettigheder. De har særligt fokus på pigers ligestilling, da piger er den gruppe, som er udsat for mest diskrimination og stigmatisering i verden. Ligestilling for piger er ligeledes en forudsætning for, at verden kan bevæge sig i en mere bæredygtig retning.

Piger og kvinder udgør jo halvdelen af jordens befolkning, og de rummer et kæmpe potentiale. Hvis vi sørger for, at de får mulighed for at uddanne sig, kan de være med til at skabe en grøn og bæredygtig fremtid”, fortæller Dorthe Petersen, CEO i PlanBørnefonden.

Et konkret eksempel, hvor uddannelse er med til at fremme bæredygtig udvikling, er fx PlanBørnefondens projekt i Sahel-regionen i Vestafrika. Klimaforandringerne rammer regionen hårdt, og landbrugsjorden omdannes til ørken, som skaber mangel på fødevarer og tvinger mennesker på flugt. Ved at uddanne de lokale i at dyrke jorden på nye måder og genoprette økosystemet, skabes et nyt eksistensgrundlag for befolkningen.

I mange af PlanBørnefondens projekter arbejder de med verdensmålene i en bred forstand, hvor de integrerer flere forskellige verdensmål i deres humanitære arbejde.

Det er vigtigt for os, at verdensmålene bliver tænkt ind som et klart mål, og at vi rent faktisk kan se, at vi gør en forskel”, forklarer Dorthe Petersen.

Bæredygtighed som en rød tråd i organisationen 

Verdensmålene indtænkes i hele PlanBørnefondens virke – også hjemme på de danske kontorpladser. Her bliver der eksempelvis affaldssorteret, spist mere vegetarisk og skåret ned på papirforbruget.

PlanBørnefonden stiller også høje krav til de organisationer og virksomheder, de samarbejder med:

Vores samarbejdspartnere skal også leve op til de her mål. Vi arbejder med konkrete handlinger for at skabe positive resultater, så det ikke bare bliver greenwashing – det er super vigtigt”, afslutter Dorthe Petersen.

Et af de steder, hvor bæredygtighed og fokus på FNs Verdensmål skal skinne igennem, er i de materialer, som PlanBørnefonden sender ud til sponsorer og samarbejdspartnere.

Det gælder blandt andet deres årlige sponsormagasin, som er trykt bæredygtigt hos KLS PurePrint på PurePrint Uncoated, er Cradle to Cradle certificeret, FSC og klimaneutralt.

Patienter får friheden tilbage

Patienter får friheden tilbage

  Patienter, som er i behandling med drop, er normalt tvunget til at ligge i en hospitalsseng på et hospital. Det belaster hospitalsvæsenet og binder patienterne til deres senge. Men en genial løsning er på vej! Det danske firma OSAA Innovation har udviklet et...

læs mere
Skærm er skønt – papir er pragtfuldt!

Skærm er skønt – papir er pragtfuldt!

  Har magasiner og andre trykte medier som brochurer og kataloger en fremtid? Kan de digitale udgaver fuldstændig erstatte det trykte medie, eller er der stadig fordele ved at have et fysisk produkt i hånden? Det har vi bedt Henrik Thøgersen, magasinspecialist...

læs mere
KLS PurePrint vinder pris

KLS PurePrint vinder pris

  Det international forlag, EU Business News, som har til formål at give et grundigt overblik over europæiske virksomheder, har fokus på virksomheder der er ledende i deres brancher, og som har gennemgået en usædvanlig udvikling. Målet er at finde ud af, hvordan...

læs mere
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage