PlanBørnefondens arbejder for en bæredygtig fremtid
Flere og flere organisationer begynder at sætte bæredygtighed på dagsordenen, men for PlanBørnefonden har bæredygtig udvikling altid været et pejlemærke. Selvom klima og miljø er et fokusområde, arbejder fonden primært med social bæredygtighed, da det er omdrejningspunktet for, at verden kan blive ved med at udvikle sig.
Uddannelse og ligestilling baner vejen for en bedre fremtid
PlanBørnefonden arbejder for at fremme børn og unges rettigheder. De har særligt fokus på pigers ligestilling, da piger er den gruppe, som er udsat for mest diskrimination og stigmatisering i verden. Ligestilling for piger er ligeledes en forudsætning for, at verden kan bevæge sig i en mere bæredygtig retning.
”Piger og kvinder udgør jo halvdelen af jordens befolkning, og de rummer et kæmpe potentiale. Hvis vi sørger for, at de får mulighed for at uddanne sig, kan de være med til at skabe en grøn og bæredygtig fremtid”, fortæller Dorthe Petersen, CEO i PlanBørnefonden.
Et konkret eksempel, hvor uddannelse er med til at fremme bæredygtig udvikling, er fx PlanBørnefondens projekt i Sahel-regionen i Vestafrika. Klimaforandringerne rammer regionen hårdt, og landbrugsjorden omdannes til ørken, som skaber mangel på fødevarer og tvinger mennesker på flugt. Ved at uddanne de lokale i at dyrke jorden på nye måder og genoprette økosystemet, skabes et nyt eksistensgrundlag for befolkningen.
I mange af PlanBørnefondens projekter arbejder de med verdensmålene i en bred forstand, hvor de integrerer flere forskellige verdensmål i deres humanitære arbejde.
”Det er vigtigt for os, at verdensmålene bliver tænkt ind som et klart mål, og at vi rent faktisk kan se, at vi gør en forskel”, forklarer Dorthe Petersen.
Bæredygtighed som en rød tråd i organisationen
Verdensmålene indtænkes i hele PlanBørnefondens virke – også hjemme på de danske kontorpladser. Her bliver der eksempelvis affaldssorteret, spist mere vegetarisk og skåret ned på papirforbruget.
PlanBørnefonden stiller også høje krav til de organisationer og virksomheder, de samarbejder med:
”Vores samarbejdspartnere skal også leve op til de her mål. Vi arbejder med konkrete handlinger for at skabe positive resultater, så det ikke bare bliver greenwashing – det er super vigtigt”, afslutter Dorthe Petersen.
Et af de steder, hvor bæredygtighed og fokus på FNs Verdensmål skal skinne igennem, er i de materialer, som PlanBørnefonden sender ud til sponsorer og samarbejdspartnere.
Det gælder blandt andet deres årlige sponsormagasin, som er trykt bæredygtigt hos KLS PurePrint på PurePrint Uncoated, er Cradle to Cradle certificeret, FSC og klimaneutralt.


Ministerbesøg og biodiversitet
Med en vision om at skabe Danmarks grønneste industriområde deltager KLS PurePrint i samarbejde med bl.a. Chr. Hansen og Hvidovre kommune i naturprojektet på Avedøre Holme, hvor ca. 6 hektar eller 60.000 m2 er blevet sået til med vilde blomster og braklagt til fordel...
Lidl vil gøre danske folkeskoleelever klogere på bier og biodiversitet
Hvordan ville landbruget eller supermarkedet se ud, hvis der ikke fandtes bier? Bier og insekter spiller en helt afgørende rolle i bestøvningen af dyrkede afgrøder og vilde planter, og man regner med at omkring 80% af danske vilde planter bestøves af bier og insekter,...
Samarbejde med startups kan sikre bæredygtig vækst hos veletablerede virksomheder
Et stigende krav til bæredygtig omstilling fra kunder, medarbejdere, lovgivere og samarbejdspartnere presser virksomheder med konventionelle forretningsmodeller. Men hvordan kommer man fra ’take-make-waste’ til nye, bæredygtige forretningsmodeller? Man skaber et miljø...