Josefine Ottesens Drømmemesteren: Bogen er et statement

 

Josefine Ottesen er tilbage med en højaktuel bog mod fremtidsfrygt og klimaangst. Bogen, der består af to bind, har fået titlen Drømmemesteren, og er en stor fantasyfortælling og et univers så levende, at alle fra 12-100 år kan flytte ind i det.

I Drømmemesteren bliver Tuva trukket over i drømmeverdenen af en los. Drømmedyret lader hende se fremtiden, hvor en stor flodbølge vil udslette Flodlandet, hvis ikke folk igen begynder at leve efter Pagtens ord. Er drømmen virkelig et varsel fra Guderne? Vil det regne med aske, og vil solen blive blå? Og skal Tuva overvinde sig selv og drage til Shansha, den rige by, hvor folk graver det sorte sand ud fra Ogons Bjerg og bruger det uden omtanke.

En sanselig fortælling om at være forbundet, og om at skabe ægte forandring drevet af et fælles håb. Vi kan ødelægge i vrede, men kun bygge op med håb. Det gælder om at træde i karakter som den, man er, og om at stole på sine sanser.

Mere end 100 udgivelser

Josefine Ottesen debuterede som forfatter i 1983 og har siden da udgivet mere end 100 titler. Hun er en populær, prisvindende børne-unge forfatter, også med mange voksne læsere og bøgerne bevæger sig mellem fantasy, eventyr og fantastiske fortællinger. Siden 2011 har Josefine Ottesen været på top ti-listen over modtagere af Bibliotekspenge, og siden 2014 siddet fast på andenpladsen, kun overgået af Bjarne Reuter – noget der vidner om populariteten af universerne, som Josefine Ottesen formår at skabe i sine bøger.

Bæredygtig roman

Bogen er lidt et statement – sådan lyder ordene fra Josefine Ottesen, der har taget en række bevidste valg i forbindelse med udgivelsen. ”Jeg har valgt at prissætte bogsættet billigt, for at modarbejde høje bogpriser”, fortæller Josefine Ottesen, og fortsætter ”og så er bogen skabt med en forhåbning om, at gøre op med køb og smid væk-kulturen”. Sidstnævnte gennem at skabe bøger, som er langtidsholdbare, æstetiske produkter. ”Det kræver, at vi i bogbranchen tager ansvaret på os og skaber bøger, der har en anden appel end kiosk-baskere, der er forældet i deres visuelle udtryk i løbet af ganske få år,” fortæller Josefine Ottesen.  

Romanen adresserer fremtidsangst og magtesløshed og er skrevet på lige dele vrede og frustration over, at vi efterlader kommende generationer uden håb. Derfor havde Josefine Ottesen også et ønske om at gå forrest på bæredygtighedsfronten ved tilblivelsen af den nye roman. Forfatteren har valgt at selvudgive, for at kunne producere bøgerne så bæredygtigt som muligt og valgte i den forbindelse KLS PurePrint til at stå for at trykke bøgerne. ”Det viste sig, at KLS PurePrint var de eneste på markedet, som kunne tilbyde mig det, som jeg ønskede i forbindelse med trykning af bogen”, fortæller Josefine Ottesen og afslutter, ”jeg er enormt glad for mit samarbejde med KLS PurePrint. Jeg synes I har været utrolig lydhør og jeg er virkelig blevet mødt på alle parametre”.

Du kan købe bogen her

Simpelts mission er at reducere plastikforbruget

Simpelts mission er at reducere plastikforbruget

  Hvad der startede som et privat nytårsforsæt tilbage i 2018, er i dag blevet til virksomheden Simpelt. Stifter af Simpelt Emma Bech Hansen ønskede at reducere plastikforbruget i hende og kærestens hverdag og hun begyndte at undersøge mulighederne for produkter...

læs mere
KLS PurePrint deltager i FSC® Ugen 2024

KLS PurePrint deltager i FSC® Ugen 2024

  I FSC Ugen 2024 sætter NGO’er og virksomheder i hele Norden fokus på betydningen af de valg, vi alle træffer i hverdagen. Når du vælger FSC®, er du f.eks. med til at gøre en forskel for natur, dyreliv og mennesker i verdens skove. FSC®-mærket sikrer ikke bare...

læs mere