Naturskoleforlaget lærer de mindste om dansk natur og biodiversitet

 

Knap 2000 folkeskoler på tværs af landet modtager Naturskoleforlagets lærebøger, som handler om alt fra vandets rejse, insekter og smådyr, træer og vilde blomster – alt sammen med omdrejningspunkt i den danske natur.

Hovedformålet hos Naturskoleforlaget er at sende bøgerne ud til landets folkeskoler og på den måde bidrage til læring blandt danske børn. Dette fornemme formål kan blandt andet lade sig gøre, takket være Martin Pedersens Mindelegat og Winnie Liljeborg, som trofast støtter Naturskoleforlaget og Mette Døssing, der er kvinden bag forlaget.


Kærlighed og begejstring for naturen i tre generationer

Med kærlighed til, og begejstring for, naturen, skriver Mette Døssing bøgerne, som udgives gennem Naturskoleforlaget. ”Jeg bliver tit spurgt, om jeg er biolog, men nej. Min far var statsskovfoged, så jeg er vokset op på en naturskole i stedet for en SFO. Derigennem har jeg fra barnsben fået en kærlighed for naturen – en kærlighed, som jeg gennem formidling, ønsker at videregive til danske børn”, fortæller Mette Døssing.

Mette Døssing har også videregivet interessen og kærligheden til naturen til sønnen Magnus Bjørn, som hun har skrevet den nyeste bog i samlingen ’Smag På Naturen – Din Første Sankebog’ sammen med. Mette Døssing overtog selv stafetten fra sin far Bjørn Døssing, som har skrevet de første bøger i rækken og desuden stiftet organisationen Plant et Træ, som Naturskoleforlaget arbejder tæt sammen med.

Læring i fællesskab

Formidling og læring er nøgleord hos Naturskoleforlaget, som via fysiske bøger både henvender sig til folkeskoleelever, men samtidig også til læring i fællesskab. ”Det er vigtigt at holde fast i fysiske bøger. På den måde kan vi på tværs af generationer fordybe os i billederne og teksten og samtidig slippe for de distraktioner, som ofte er forbundet med elektroniske produkter. Erfaringen siger mig, at mange af dem, som køber bøgerne, er af den samme opfattelse og sætter pris på en fysisk bog, som de kan tage frem og kigge i sammen med børnebørnene eller have stående i sommerhuset”, fortæller Mette Døssing.


Cradle to Cradle SILVER
® certificerede bøger

For nyligt fik Naturskoleforlaget, i samarbejde med KLS PurePrint,  genoptrykt bogen ’Naturen er din ven’. Bogen indeholder 24 fortællinger om naturen, som skal være med til at barnet skaber en tidlig relation til naturen og får lyst til at udforske og opdage naturen.

Alle bøgerne hos Naturskoleforlaget er Cradle to Cradle SILVER® certificerede og for Mette Døssing betyder KLS PurePrints fokus på mere bæredygtige tryksager meget. ”Jeg synes at KLS PurePrints værdier og bæredygtige vinkel går hånd i hånd med Naturskoleforlaget. Jeg elsker at formidle og jeg ser meget læring i, at læserne af bøgerne stifter bekendtskab med bæredygtighed herigennem” og fortsætter ”derudover har jeg altid haft et godt samarbejde med KLS PurePrint og kvaliteten og håndteringen af opgaverne er altid i orden”.

Du kan købe Naturforlagets bøger via Plant et Træs hjemmeside her

 

 

Simpelts mission er at reducere plastikforbruget

Simpelts mission er at reducere plastikforbruget

  Hvad der startede som et privat nytårsforsæt tilbage i 2018, er i dag blevet til virksomheden Simpelt. Stifter af Simpelt Emma Bech Hansen ønskede at reducere plastikforbruget i hende og kærestens hverdag og hun begyndte at undersøge mulighederne for produkter...

læs mere
KLS PurePrint deltager i FSC® Ugen 2024

KLS PurePrint deltager i FSC® Ugen 2024

  I FSC Ugen 2024 sætter NGO’er og virksomheder i hele Norden fokus på betydningen af de valg, vi alle træffer i hverdagen. Når du vælger FSC®, er du f.eks. med til at gøre en forskel for natur, dyreliv og mennesker i verdens skove. FSC®-mærket sikrer ikke bare...

læs mere