Nem og bæredygtig ingrediens til hverdagen

Tørrede krydderier har du oftest liggende i køkkenet, men når det kommer til friske ingredienser som lime-, citron- og ingefærjuice, er det ikke altid på hylderne – især ikke når du lige står og mangler det. Netop derfor har den sjællandske virksomhed Ingredi opfundet Fruitcubes – ingrediensen der gør hverdagen lidt lettere.

”Med vores Fruitcubes har du altid friskpresset lime-, citron- eller ingefærjuice lige ved hånden. Det er en bakke med ren juice i isterninger, som kan bruges i alt fra drinks og smoothies til madlavning og bagning. På den måde slipper du også for bøvlet med selv at skulle presse citrusfrugter og ingefær”, fortæller Fie Droob Witt, Salgs- og Marketingspecialist hos Ingredi.

Skæve frugter er velkomne

Udover at opfinde et produkt til privatforbrugerne, som skal lette deres hverdag, betyder bæredygtighed også meget for Ingredi. Det er noget, der både indtænkes i købet af frugter og valget af materialer til emballagen.

”Vi tænker bæredygtighed ind i alle vores processer. Fordi vi kun skal bruge saften, køber vi for eksempel altid 2. sorteringsfrugt. Så det gør ikke så meget, hvordan frugterne ser ud udenpå. Hos os er de skæve frugter velkomne. Herudover afhentes vores affald og omdannes til biobrændsel. Og som noget nyt undersøger vi lige nu, hvordan vi kan sælge nogle af de pæne citronskræller til restauranter”, forklarer Fie.

Emballagen til produkterne er også vigtig for Ingredi. Her uddyber Fie, at bæredygtighed også her er afgørende.

”Glas egner sig desværre ikke til at blive frosset, derfor har vi måttet bruge plastik til vores isterningebakker, men det er alt sammen genbrugsplast. Og så er vores sleeves til bakkerne lavet af  bæredygtigt PurePrint karton fra KLS PurePrint”.

Da produktet var klart, skulle det gå stærkt

Ingredi og deres Fruitcubes er en nyopstartet virksomhed, hvor der ikke har været langt fra tanke til handling. Netop derfor havde de brug for et trykkeri, der kunne levere hurtigt, så produkterne kunne sendes ud til forbrugerne. 

”Vi valgte KLS PurePrint, fordi det var det naturlige valg i forhold til bæredygtighed. Men også fordi de kunne levere hurtigt. Der var kun én uges levering, hvor de andre trykkerier havde en leveringstid på mindst 5 uger. Vi har været meget tilfredse med både servicen og produktet, og vi ser frem til at fortsætte det bæredygtige samarbejde”, afslutter Fie.

Information om Fruitcubes:

  • Hver bakke indeholder 120 ml ren juice og hver Fruitcube er 1 cl, hvilket gør den nem at bruge som ingrediens i køkkenet
  • Fruicubes kan indtil videre primært købes I Irma butikker i københavnsområdet
Coop udgiver magasin med 185 bæredygtige handlinger

Coop udgiver magasin med 185 bæredygtige handlinger

  Når man har beskæftiget sig med ansvarlighed i over 150 år, kan det være svært at overskue de mange bæredygtige initiativer, man har sat i gang. Det er ikke desto mindre hvad de har forsøgt at gøre hos Coop, hvor de har udgivet et magasin med 185 ansvarlige...

læs mere
Spis chokolade med god samvittighed

Spis chokolade med god samvittighed

4,2 kilo. Så meget chokolade spiser vi danskere i gennemsnit om året. Vi elsker med andre ord de små himmerigsmundfulde, der desværre har en uheldig tendens til at sætte sig på hofterne. Men selvom chokoladeindtaget har det med at sætte sig på vægten, behøver det ikke...

læs mere
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage