Nem og bæredygtig ingrediens til hverdagen

Tørrede krydderier har du oftest liggende i køkkenet, men når det kommer til friske ingredienser som lime-, citron- og ingefærjuice, er det ikke altid på hylderne – især ikke når du lige står og mangler det. Netop derfor har den sjællandske virksomhed Ingredi opfundet Fruitcubes – ingrediensen der gør hverdagen lidt lettere.

”Med vores Fruitcubes har du altid friskpresset lime-, citron- eller ingefærjuice lige ved hånden. Det er en bakke med ren juice i isterninger, som kan bruges i alt fra drinks og smoothies til madlavning og bagning. På den måde slipper du også for bøvlet med selv at skulle presse citrusfrugter og ingefær”, fortæller Fie Droob Witt, Salgs- og Marketingspecialist hos Ingredi.

Skæve frugter er velkomne

Udover at opfinde et produkt til privatforbrugerne, som skal lette deres hverdag, betyder bæredygtighed også meget for Ingredi. Det er noget, der både indtænkes i købet af frugter og valget af materialer til emballagen.

”Vi tænker bæredygtighed ind i alle vores processer. Fordi vi kun skal bruge saften, køber vi for eksempel altid 2. sorteringsfrugt. Så det gør ikke så meget, hvordan frugterne ser ud udenpå. Hos os er de skæve frugter velkomne. Herudover afhentes vores affald og omdannes til biobrændsel. Og som noget nyt undersøger vi lige nu, hvordan vi kan sælge nogle af de pæne citronskræller til restauranter”, forklarer Fie.

Emballagen til produkterne er også vigtig for Ingredi. Her uddyber Fie, at bæredygtighed også her er afgørende.

”Glas egner sig desværre ikke til at blive frosset, derfor har vi måttet bruge plastik til vores isterningebakker, men det er alt sammen genbrugsplast. Og så er vores sleeves til bakkerne lavet af  bæredygtigt PurePrint karton fra KLS PurePrint”.

Da produktet var klart, skulle det gå stærkt

Ingredi og deres Fruitcubes er en nyopstartet virksomhed, hvor der ikke har været langt fra tanke til handling. Netop derfor havde de brug for et trykkeri, der kunne levere hurtigt, så produkterne kunne sendes ud til forbrugerne. 

”Vi valgte KLS PurePrint, fordi det var det naturlige valg i forhold til bæredygtighed. Men også fordi de kunne levere hurtigt. Der var kun én uges levering, hvor de andre trykkerier havde en leveringstid på mindst 5 uger. Vi har været meget tilfredse med både servicen og produktet, og vi ser frem til at fortsætte det bæredygtige samarbejde”, afslutter Fie.

Information om Fruitcubes:

  • Hver bakke indeholder 120 ml ren juice og hver Fruitcube er 1 cl, hvilket gør den nem at bruge som ingrediens i køkkenet
  • Fruicubes kan indtil videre primært købes I Irma butikker i københavnsområdet
Moving People inspirerer til bæredygtig transport

Moving People inspirerer til bæredygtig transport

Arbejder I også med medarbejdernes valg af transportmiddel, når de skal til og fra arbejde? Og kunne I bruge inspiration til at tage det næste skridt? Så er projektet Moving People måske relevant for jer. Formålet med projektet har været at inspirere virksomheder og...

læs mere
Hjælp til alvorligt syge børn

Hjælp til alvorligt syge børn

Coronaen har gjort det sværere for velgørende organisationer at samle penge ind ved f.eks. arrangementer som ikke kan holdes i år eller er væsentligt begrænsede. I forbindelse med vores fine samarbejde med McDonald’s blev vi opmærksomme på, at Ronald McDonald...

læs mere
God smag i munden med bæredygtig te fra Emeyu

God smag i munden med bæredygtig te fra Emeyu

Der er ikke noget som en kop varm og velsmagende te på en regnvåd efterårsaften. Specielt når man ved, at man kan nyde den med god samvittighed, fordi den er produceret med økologi, bæredygtighed og gode arbejdsforhold for øje. Lige præcis de tre ting var...

læs mere