Simpelts mission er at reducere plastikforbruget

 

Hvad der startede som et privat nytårsforsæt tilbage i 2018, er i dag blevet til virksomheden Simpelt. Stifter af Simpelt Emma Bech Hansen ønskede at reducere plastikforbruget i hende og kærestens hverdag og hun begyndte at undersøge mulighederne for produkter fri for plastikemballage.

Klassisk iværksætterhistorie

Fortællingen om Simpelt er en klassisk iværksætterhistorie, om hvordan en passion bliver til en levevej. Emma Bech Hansen brænder for løsninger, der kan reducere plastikforbruget og i 2019 så hendes virksomheden Simpelt dagens lys. I de første år af Simpelts levetid arbejdede Emma Bech Hansen sideløbende som sygeplejerske, indtil det blev muligt for hende at gå fuldtid. Herefter opstod der en lyst til at specialisere sig yderligere indenfor plastikfrie løsninger. ”Jeg fik lyst til at specialisere mig og blive rigtig klog på én af de produktkategorier, som jeg forhandlede. Jeg har altid været lidt forelsket i shampoobarer, men jeg synes også der manglede produkter i det sortiment, som jeg selv havde forhandlet”, fortæller Emma Bech Hansen.

Og sådan gik det til, at Simpelt i 2022 indledte en rebranding, som betød at virksomheden gik fra at være forhandler af husholdningsvarer og tøj, til at udvikle egne hårplejeprodukter og dertilhørende tilbehør. Shampoobarer er Simpelts hovedprodukt og adskiller sig fra det velkendte ved ikke at være flydende, men derimod fast. Med faste shampoobarer undgår man plastikemballage og Simpelt viser hvordan små vane-og holdningsændringer, kan bidrage til mere miljøvenlige valg.

Certificeringer og kvalitetssikring

KLS PurePrint har været med på Simpelts rejse siden starten, hvor der blev produceret små følgesedler, som fulgte med webordrerne. Derfor var Emma Bech Hansen heller ikke i tvivl, da hun skulle vælge emballageleverandør til hendes nyudviklede shampoobarer. Jeg har altid været meget certificeringsorienteret, fordi der gennem certificeringer er en tredjepart inde over processen, som kvalitetssikrer virksomhederne. Det gør at jeg som kunde føler mig mere sikker i mine valg”, fortæller Emma Bech Hansen og uddyber, ”derfor er et samarbejde med KLS PurePrint også det eneste rigtige for mig og Simpelt at gøre, eftersom I både er Cradle to Cradle- og FSC-certificeret og I er i mine øjne de bedste på markedet”, afslutter Emma Bech Hansen.

Se mere om Simpelts produkter her

KLS PurePrint deltager i FSC® Ugen 2024

KLS PurePrint deltager i FSC® Ugen 2024

  I FSC Ugen 2024 sætter NGO’er og virksomheder i hele Norden fokus på betydningen af de valg, vi alle træffer i hverdagen. Når du vælger FSC®, er du f.eks. med til at gøre en forskel for natur, dyreliv og mennesker i verdens skove. FSC®-mærket sikrer ikke bare...

læs mere