God smag i munden med bæredygtig te fra Emeyu

Der er ikke noget som en kop varm og velsmagende te på en regnvåd efterårsaften. Specielt når man ved, at man kan nyde den med god samvittighed, fordi den er produceret med økologi, bæredygtighed og gode arbejdsforhold for øje.

Lige præcis de tre ting var omdrejningspunktet for ægteparret Marianne og Morten Olufsen, da de for fire år siden stiftede tevirksomheden Emeyu. På det tidspunkt synes de ikke, at de kunne få dækket deres behov for økologisk og bæredygtig kvalitetste med det daværende udvalg på markedet.

I dag importerer de te fra lande som Kina, Sri Lanka, Indien og Rwanda, som de sælger til både private og erhverv.

Teproduktion med værdier og holdning

Selvom teen fra Emeyu kommer fra hele verden, har den dog én ting til fælles: De gode forhold, den er produceret under.

Morten Olufsen uddyber:
”Vores te kommer kun fra certificerede leverandører. På den måde kan vi sikre, at tingene er i orden. Det gælder både kvaliteten af teen, men også arbejdsforholdene for de personer, der producerer den”.

Og netop arbejdsforholdene spiller en stor rolle, når vi snakker teproduktion. Her hører man ofte om udenlandske arbejdere, der går for en meget lav løn. Det er dog ikke tilfældet med teposerne fra Emeyu, som bliver pakket i Marokko. Ikke fordi det er billigt, men fordi leverandøren her har en helt særlig forretningsmodel:

”Alle ansatte i produktionen er kvinder, som får en ordentlig løn, hvilket ikke er noget man ser alle steder på de kanter. Derudover har de en politik om, at 50 % af direktionen skal bestå af kvinder. Den form for empowerment passer godt ind i vores værdisæt”, forklarer han.

Bæredygtig emballage skiller sig ud

Det er ikke kun på produktionsforholdene, at teen fra Emeyu skiller sig ud. Bæredygtighed er et andet parameter, hvor virksomheden gerne vil gøre en forskel.

Det bæredygtige element ses særligt på emballagen. Det gælder både teposerne, som består af GMO-fri bomuld uden mikroplast, men også de Cradle to Cradle certificerede teæsker, som er lavet af bæredygtigt karton og produceret CO2 neutralt. Faktisk er al emballagen enten bionedbrydelig eller genanvendelig.

Emeyu har valgt at få emballagen produceret af KLS PurePrint. Og det er der ifølge Morten Olufsen en god grund til:

”Vi valgte KLS PurePrint fordi de deler vores grønne værdier. Vores emballage skal være lækker og elegant, men den skal også være bæredygtig”, fortæller han.

Moving People inspirerer til bæredygtig transport

Moving People inspirerer til bæredygtig transport

Arbejder I også med medarbejdernes valg af transportmiddel, når de skal til og fra arbejde? Og kunne I bruge inspiration til at tage det næste skridt? Så er projektet Moving People måske relevant for jer. Formålet med projektet har været at inspirere virksomheder og...

læs mere
Hjælp til alvorligt syge børn

Hjælp til alvorligt syge børn

Coronaen har gjort det sværere for velgørende organisationer at samle penge ind ved f.eks. arrangementer som ikke kan holdes i år eller er væsentligt begrænsede. I forbindelse med vores fine samarbejde med McDonald’s blev vi opmærksomme på, at Ronald McDonald...

læs mere
Skjorter fra Løvens Hule indtænker bæredygtighed

Skjorter fra Løvens Hule indtænker bæredygtighed

  Bæredygtighed og modebranchen er to ord, man normalt ikke forbinder med hinanden. For mens en bæredygtig livsstil i høj grad handler om at begrænse sit forbrug, tilskynder modevirksomheder os til hele tiden at købe mere. En undersøgelse fra Storbritannien...

læs mere