30.000 poser blomsterfrø skal redde bierne
”Bzzzzz…”
Den flittige summen fra en bi, der besøger et blomsterbed, høres mindre og mindre i disse år.
Landet over er bierne nemlig truede på grund af mangel på mad. Og det er dårligt nyt, ikke bare for bierne, men også for os. Vi er nemlig mere afhængige af de små summende insekter, end man skulle tro.
”Man skal huske på, at 75 % af Europas fødevareproduktion er afhængig af bestøvning fra blandt andet bier. Hvis bierne forsvinder, vil vi altså skulle vinke farvel til mange af de fødevarer, som vi kender og holder af”, fortæller chefkonsulent i Økologisk Landsforening, Helle Bossen.
For at undgå at det kommer så vidt, har Økologisk Landsforening og Føtex lanceret kampagnen Red Bierne, som skal hjælpe de 288 vilde biarter, vi har i Danmark.
Bierne og blomsterne
Red Bierne kampagnen, som indtil videre har løbet i tre år, har blandt andet haft til formål at få landmændene til at plante flere blomster, så der er mere mad til bierne.
Og hvis man spørger Helle Bossen, er missionen lykkedes:
”Takket været en donation fra Føtex har 250 landmænd, der er medlemmer af Økologisk Landsforening, kunnet så 1.000 kvadratmeter blomsterstriber hver. Vi har generelt oplevet massiv interesse fra landmændene, der udmærket er klar over, at hvis bierne forsvinder, vil deres udbytte falde drastisk”, forklarer hun.
Det er dog ikke kun landmændene, der har ansvaret for at redde bierne. Som borger er der nemlig også flere ting, du kan gøre for at hjælpe bier og andre bestøvere, understreger Hellen Bossen:
”For det første kan du købe økologisk, når du er ude at handle. På og omkring økologiske marker gror der nemlig 30 % flere af de vilde planter, som bierne lever af, end på og omkring konventionelle marker, der bliver sprøjtet med pesticider. Det andet du kan gøre, er at så blomster i din have eller altankasse.”
En bæredygtig blomsterpose
For at gøre det så let som muligt for danskere at hjælpe bierne, har Økologisk Landsforening i år fået produceret 30.000 poser med blomsterfrø, som er blevet delt ud til kunderne i Føtex.
Poserne, som er lavet af bæredygtigt papir og trykt med bæredygtige farver, er produceret af KLS PurePrint. Og det er bestemt ikke tilfældigt, hvis man spørger Hellen Bossen:
”KLS PurePrint’s bæredygtighedsprofil matcher utrolig godt vores egen, og derfor var det helt naturligt at vælge dem som leverandør af blomsterposerne”, fortæller hun og afslutter:
”De har været med i hele processen med at finde en bæredygtig emballage, som har kunnet beskytte blomsterfrøene. Vi har oplevet en stor fleksibilitet i samarbejdet, som har fungeret superfint.”
Danmarks næststørste rejsekoncern udskifter plastserveringsbakker til bakker i Cradle to Cradle-certificeret karton
Travelheart Family, Danmarks næststørste rejsekoncern, udskifter plastserveringsbakkerne, som vi kender fra flyrejsen, med serveringsbakker i Cradle to Cradle®-certificeret karton. Navnet vil du ikke genkende fra flybilletter eller rejsebeviser, men selskaberne...
KLS PurePrints CCO Kasper Larsen er Årets ESG Frontrunner 2024
På en solbeskinnet dag i maj løb Årets SMV awardshow af stablen. Blandt de nominerede i kategorien Årets ESG Frontrunner var Kasper Larsen fra KLS PurePrint, og på trods af det stærke felt, han var oppe i mod, blev det Kasper, som kunne kalde sig for Årets ESG...
Nye regler for emballage udfordrer kosmetikbranchen: Sådan arbejder Rudolph Care med bæredygtighed
Ny lovgivning fra EU tvinger kosmetikproducenter til at tage stilling til emballagen. Hos Rudolph Care ser man de nye krav som mulighed for at arbejde endnu mere bæredygtigt. Hvordan sælger man bedst sine dyre cremer i butikkerne? Et spørgsmål, som har givet utallige...