Sustainia Living præsenterede FN’s 18. verdensmål – dig!

Alle sejl var sat til da en udsolgt og festklædt Opera husede det storslåede arrangement, Sustainia Living. Hall’en var udsmykket med små bakker med træer – et for hvert af de deltagende bæredygtige firmaer.

Såvel internationale som danske personligheder som Connie Hedegaard, Bjarke Ingels og Claus Meyer gav deres bud på, hvordan vi hurtigt kommer videre med den bæredygtige dagsorden. Det fælles tema: Hvordan kan vi allesammen bidrage nu? For vi kan!

Det 18. verdensmål

I den forbindelse introducerede Erik Rasmussen fra Sustainia det 18. verdensmål i erkendelse af, at udviklingen går for langsomt, især politisk. I erhvervslivet går det heldigvis hurtigere, ikke mindst i takt med at virksomhederne indser, at de 17 verdensmål også åbner for helt nye markedsmuligheder, samtidig med at investorerne bliver stadig mere bæredygtige i deres prioriteringer.

Men den vigtigste og måske mest oversete faktor er den, at uden at mennesker verden over ændrer adfærd og lever bæredygtigt, er der ingen chancer for at nå målene. Men hvor mange har hørt om de 17 verdensmål? Skal udviklingen for alvor accelereres, må der skabes et folkeligt pres drevet af menneskers ønsker om bedre og sundere livsvilkår.

Den opgave vil Sustainia gerne bidrage til at løfte, og de lancerede derfor et nyt verdensmål: det 18., som man kunne kalde for ’You’ eller ’dig’. Da politikerne vedtog verdensmålene, overså de en vigtig detalje, nemlig at målene også skal kunne forstås af de mennesker, der skal sikre resultaterne. Det 18. verdensmål handler derfor om at forstå de 17 andre mål – at gøre de globale mål til personlige mål for alle mennesker, fordi det er det enkelte menneske, der gennem sin adfærd kan redde verden.

Der lanceres en global kampagne under sloganet ’Jeg er nummer 18’. Formålet er at engagere mennesker i Danmark og i lande verden over til at forholde sig til verdensmålene og blive en del af løsningen.

Ambitionen er at oversætte de 17 verdensmål til en egentlig samfundsmodel – og gøre Danmark til verdens største og første laboratorium for, hvordan en nation i praksis kan implementere målene. Vi har allerede været frontløbere i udviklingen af bæredygtige initiativer og grønne teknologier. Vi har forvandlet et sæt af værdier til sunde forretninger. Fokus vil være på, hvordan grøn livsstil kan blive en lige så interessant forretning som grøn teknologi, og dermed skabe nye erhvervsmuligheder og bedre livsvilkår for borgerne.

Et konkret eksempel er Det Kongelige Danske Kunstakademi, der har besluttet at dedikere al undervisning og alle akademiske aktiviteter de næste tre år til at udvikle løsninger på de 17 mål.

Hos KLS PurePrint har vi allerede gjort noget ved verdensmålene. Vi har udviklet verdens første tryksager som ikke blot er biologisk nedbrydelige, og dermed ikke tærer på jordens ressourcer. De er også 100 % fri for skadelige kemikalier og tungmetaller, så de på denne måde bidrager til en sundere fremtid for os alle. Du må godt være med.

Moving People inspirerer til bæredygtig transport

Moving People inspirerer til bæredygtig transport

Arbejder I også med medarbejdernes valg af transportmiddel, når de skal til og fra arbejde? Og kunne I bruge inspiration til at tage det næste skridt? Så er projektet Moving People måske relevant for jer. Formålet med projektet har været at inspirere virksomheder og...

læs mere
Hjælp til alvorligt syge børn

Hjælp til alvorligt syge børn

Coronaen har gjort det sværere for velgørende organisationer at samle penge ind ved f.eks. arrangementer som ikke kan holdes i år eller er væsentligt begrænsede. I forbindelse med vores fine samarbejde med McDonald’s blev vi opmærksomme på, at Ronald McDonald...

læs mere
God smag i munden med bæredygtig te fra Emeyu

God smag i munden med bæredygtig te fra Emeyu

Der er ikke noget som en kop varm og velsmagende te på en regnvåd efterårsaften. Specielt når man ved, at man kan nyde den med god samvittighed, fordi den er produceret med økologi, bæredygtighed og gode arbejdsforhold for øje. Lige præcis de tre ting var...

læs mere