Michelin-kok, ost og bæredygtig emballage

Michelinkokken Paul Cunningham, køkkenchef på Henne Kirkeby Kro, vil lære danskerne at spise ost morgen, frokost og aften. De sidste fem år har han arbejdet på at udvikle en serie af økologiske oste sammen med det 130 år gamle Them Mejeri.

Interessen for at udvikle dansk madkultur har været voldsomt stigende de sidste 15 år. Ønsket om at forny vores madvaner, både hjemme i vores eget køkken, men ikke mindst også på restauranter har betydet, at valg af råvarer, sammensætningen, og ikke mindst hensynet til bæredygtigheden, er med til at dreje dansk madkultur. Stigningen i antallet af vegetarer og veganere er også med til at flytte markedet.

Paul Cunningham vil gerne rykke lidt ved vanerne om, hvornår man spiser ost og han håber, at danskerne vil tage imod ideen om at spise ost hele dagen: ”Morgenost behøver ikke være en blød skæreost. Den hårde morgenost er perfekt, gerne på et ristet rugbrød. Så får du masser af smag allerede fra starten af dagen”.

Det er i dag risikabelt at udvikle nye kvalitetsprodukter, som ikke er økologiske. Derfor er ostene også lavet af økologisk mælk fra køer i det midtjyske Søhøjland. For den lokale forankring er også blevet en vigtig parameter i den troværdighed, som forbrugerne kræver.

Emballagen er 100% bionedbrydelig

Paul Cunningham ønskede at gå hele vejen med sit bæredygtige produkt, så han besluttede, at ostene skulle pakkes i 100% bionedbrydelig emballage. Emballagen blev den Cradle to Cradle-certificerede emballage fra KLS PurePrint, der er et af verdens tre certificerede trykkerier. Med andre ord betyder det, at emballagens karton er fri for skadelige tungmetaller og kemikalier i alt fra papir, lim, lak og trykfarve, så emballagen kan genbruges 100% eller sågar nedbrydes biologisk.

Det er første gang, en Michelin-kok lancerer et produkt i Danmark med fokus på bæredygtighed helt ud i emballagen. Noget, der ligger Paul Cunningham meget på sinde. Ostene forhandles allerede i Føtex og Bilka – og der er flere butikker på vej.

Læs mere på www.paulfood.com.

Vind bogen Smag på Naturen

Vind bogen Smag på Naturen

  Vi udlodder fem eksemplarer af Naturskoleforlagets nyeste bog Smag på Naturen. KLS PurePrint trykker Naturskoleforlagets bøger, som igennem billeder og tekst lærer børn om den danske natur. I den nyeste bog i serien, Smag på Naturen, lærer de mindste hvordan...

læs mere
KLS PurePrint er en del af Science Based Targets Nature

KLS PurePrint er en del af Science Based Targets Nature

  Måske du har hørt om Science Based Targets? Et globalt netværk, bestående af mere end 80 nonprofitorganisationer og missionsdrevne virksomheder, som fokuserer på et tæt samarbejde mellem virksomheder og klimaeksperter, for at sikre, at virksomhedens klimamål...

læs mere