Patienter får friheden tilbage

 

Patienter, som er i behandling med drop, er normalt tvunget til at ligge i en hospitalsseng på et hospital. Det belaster hospitalsvæsenet og binder patienterne til deres senge. Men en genial løsning er på vej!

Det danske firma OSAA Innovation har udviklet et helt unikt produkt, som i fremtiden vil ændre livet for tusindvis af patienter verden over. Produktet hedder iV-GO og er et bærbart dropsystem, som er udviklet som en lille boks med stropper, der let kan bæres som en rygsæk. Apparatet er udstyret med en smart, genoptrækkelig fjedermekanik, der skaber et præcist og konstant tryk, som helt eliminerer behovet for batterier og strømkabler og dermed kan bruges overalt. Det betyder, at patienter ikke længere skal gå med dropstativ, men kan have frihed til bevægelse og stadig følge behandlingen. Den større mobilitet kan sikre både højere livskvalitet/trivsel og hurtigere rehabilitering af patienten.

Fik ideen som 16-årig

Allerede som 16-årig fik Ahmed Hessam, grundlægger og CEO i OSAA Innovation, idéen til et bærbart dropsystem: ”På vej til en behandling på Rigshospitalet, så jeg en lille pige, der legede, mens hendes mor holdt hendes droppose, så hun kunne rutsje. Det kom bag på mig, hvor lidt frihed pigen havde.”

Senere fik han også idéen til, hvordan han skulle realisere drømmen om et 100% mekanisk dropsystem, da han lod sig inspirere af fjedermekanikken i en kuglepen.

Inspiration fra egne oplevelser 

Som barn var Ahmed selv gennem et langt sygdomsforløb. Han flyttede til Danmark i 2001, hvor han var sengebundet gennem store dele af sin ungdom. Den oplevelse har i høj grad inspireret ham til at ville gøre livet nemmere for andre patienter: ”Vores løsning gør, at mange patienter kan få deres mobilitet tilbage – på den måde sparer man både sengepladser, og patienterne kan i mange tilfælde føle sig mindre syge, hvilket øger deres livskvalitet.”

Tilbage i 2016 søgte Ahmed sit første patent og grundlagde OSAA. Sidenhen har han fået barndomsvennen, Alexei Cernenco, der sidder i rollen som Kvalitetschef, med på rejsen og sammen er de på vej imod et sandt forretningseventyr. Der er allerede stor efterspørgsel efter iV-GO i Mellemøsten, og reaktionerne fra sundhedsvæsnet i Danmark har været så positive, at de forventer at se iV-GO blive taget i brug på danske hospitaler allerede fra 2023.

OSAA består i dag af Ahmed og Alexei, der styrer den daglige drift, samt en professionel bestyrelse, investorer og et team af designere, ingeniører og rådgivere.

En bedre verden

Ahmed Hessam ønsker ikke blot at lave produkter, som giver et bedre liv til patienter. Han ønsker også at vælge så bæredygtige løsninger som muligt på alle andre områder.

Det er årsagen til, at OSAA og KLS PurePrint indledte et samarbejde i oktober 2020, og det har, ifølge Ahmed, åbnet for helt nye perspektiver i forhold til bæredygtighed: Vi har været meget glade for vores samarbejde, og det har helt sikkert fået os til at tænke mere over bæredygtighed. Udover den bæredygtige emballage, sørger vi nu også for, at det plastik, vi anvender, er så bæredygtigt som muligt.” 

Hos KLS er vi glade for at være med på sidelinjen på den meget spændende rejse, og vi glæder os til det fortsatte samarbejde med OSAA.

Læs mere om OSAA og iV-GO ved at klikke her: https://www.ivgo-osaa.com/ 

 

 

 

 

 

Skærm er skønt – papir er pragtfuldt!

Skærm er skønt – papir er pragtfuldt!

  Har magasiner og andre trykte medier som brochurer og kataloger en fremtid? Kan de digitale udgaver fuldstændig erstatte det trykte medie, eller er der stadig fordele ved at have et fysisk produkt i hånden? Det har vi bedt Henrik Thøgersen, magasinspecialist...

læs mere
KLS PurePrint vinder pris

KLS PurePrint vinder pris

  Det international forlag, EU Business News, som har til formål at give et grundigt overblik over europæiske virksomheder, har fokus på virksomheder der er ledende i deres brancher, og som har gennemgået en usædvanlig udvikling. Målet er at finde ud af, hvordan...

læs mere
Bæredygtighed skal også være business

Bæredygtighed skal også være business

  Steffen Max Høgh er en af de førende eksperter inden for bæredygtighed. Udover en grundlæggende interesse for bæredygtighed, startede han selv i 2014 kontormøbel virksomheden 3R Kontor – hvor de tre R’er står for Reuse (genbrug), Recycle (genanvendelse) og...

læs mere
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage