Nem genvej til en surdej

 

Der er ikke meget, der slår duften af bagværk fra ovnen, der breder sig i hjemmet. Og det er en ekstra stor fornøjelse, når man selv har lavet det nybagte brød. Den oplevelse vil Cathrine Brandt dele med alle.

Cathrine Brandt er forfatter, blogger, webshopejer, opskriftsudvikler og hun har en klar mission.

Vil forbedre den danske madkultur

”Jeg vil gerne bidrage til at forbedre den danske madkultur. Hvis vi skal have mad lavet på råvarer af bedre kvalitet, så handler det om at komme i gang i hjemmet. Det handler ikke kun om næring til kroppen, men også om smagsoplevelser, færdigheder og det sociale.”

Med en Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed som baggrund og med speciale i børns kræsenhed, så banker Cathrines hjerte for familien og mad lavet fra bunden. Og netop bagværk er et rigtigt godt sted at starte.

”I Danmark har vi en god tradition og godt mel. Det gør så meget godt for krop og sind at nyde et godt brød set i forhold til alternativerne. Og her kan brød bagt på surdej noget helt specielt. Det har masser af smag, farve, struktur og næring.”

Er blevet til en levevej

Cathrine har bagt med surdej i over 10 år, lang tid før coronaen, og det har været en passion fra starten. Den nørdede nysgerrighed omkring videnskaben og de mange forsøg har resulteret i rigtig mange bagevenner på de sociale medier. Det er også blevet til to bøger: ”Surdej” og ”Bagværk”.

Nysgerrigheden og de mange kommentarer om det svære i at få en surdej til at leve gjorde, at Cathrine nu har udviklet tørret surdej, som man kan vække til live hjemme i sit eget køkken. Det har samtidig bragt hende ind i et partnerskab med Mols Organic, hvor hun indtil videre har udviklet to produkter, der blandt andet er baseret på bæredygtigt og CO2 neutralt dansk mel fra Mejnerts Mølle.

”Jeg er så stolt af surdejsflagerne. Surdej kan være svært at komme i gang med. Derfor har jeg skabt en genvej, så man nemt og hurtigt kan komme i gang med en stærk surdej hjemme hos sig selv. Det har været en overvældende succes, og det er simpelthen så fantastisk at følge med i folks bageeventyr. Jeg har fået så meget positiv respons, og så er det alt arbejdet værd.”

Derudover har hun også udviklet en melblanding med hørfrø, klid og kerner, hvor der kun skal tilsættes vand, og så er det klar til friskbagte surdejsboller dagen efter. Produkterne har været lang tid undervejs, da de efterhånden mange versioner har været til test hos Cathrines følgere på Instagram, der på den måde har været med til at skabe produkterne. Ingen detaljer er blevet overlagt til tilfældighederne. Heller ikke emballagen.

Den helt rigtige emballage

Emballagen er en vigtig del af et produkts udtryk, og derfor var det vigtigt at finde den helt rigtige emballage.

”De er blevet lige som jeg gerne vil have dem. Når jeg har arbejdet med sådan noget i så lang tid, så fortjener det også at blive smukt på ydersiden. Jeg har sammen med min designer været på besøg hos KLS PurePrint, hvor vi faldt for en lille æske til surdejsflagerne. Det var det perfekte valg. Formen er måske et lidt utraditionelt valg til en fødevare, men alle er vilde med den.  Der var én, der online købte 12 stk. lige før sommerferien. Én til hende selv og resten til værtindegaver til alle hendes veninder. Det er da en skøn tanke,” siger Cathrine Brandt, der ikke var i tvivl, da hun mødte KLS PurePrint første gang.

”Jeg kunne bare mærke, at her var der nogle, der også gør sig umage. Nogle, der også gerne vil gøre en forskel. Selvfølgelig er emballagen Cradle to Cradle certificeret og klar til fremtidens krav fra detailhandlen, men det var ikke det vigtigste for mig. Det var det personlige engagement.”

Begge produkter findes online i Cathrine Brandts egne kanaler, mens det i nærmeste fremtid blandt andet er at finde hos nogle af landets største detailkæder.

SE MERE OM CATHRINE BRANDT HER

 

Økologipionerer er gået fra gris til plante

Økologipionerer er gået fra gris til plante

I 2019 stiftede ægteparret Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen virksomheden Organic Plant Protein, efter at have solgt deres andel i fødevarevirksomheden Hanegal, som de startede tilbage i 1994. Det var her, at ideen om at producere teksturerede planteproteiner opstod...

læs mere
KlimaMad.DK sælger helt vilde produkter

KlimaMad.DK sælger helt vilde produkter

I Aarhus ligger den lille virksomhed KlimaMad.DK, som siden starten i 2020 har arbejdet med visionen om, at det vil have en afgørende effekt på klimaet, hvis forbrugerne har mulighed for at vælge mellem klimavenlige fødevarer kontra mindre klimavenlige fødevarer....

læs mere
KLS PurePrint: Ansvarlige valg i forbindelse med ombygning

KLS PurePrint: Ansvarlige valg i forbindelse med ombygning

Lyden af håndværkere har den seneste tid været hverdag hos KLS PurePrint på Avedøre Holme i Hvidovre, hvor en større ombygning har været i gang. Det klassiske 80’er look er blevet skiftet ud med lyse lokaler og moderne løsninger. Cradle to Cradle certificerede valg Da...

læs mere
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage