Spis chokolade med god samvittighed

4,2 kilo. Så meget chokolade spiser vi danskere i gennemsnit om året. Vi elsker med andre ord de små himmerigsmundfulde, der desværre har en uheldig tendens til at sætte sig på hofterne.

Men selvom chokoladeindtaget har det med at sætte sig på vægten, behøver det ikke også sætte sig på samvittigheden. I hvert fald ikke hvis man spørger Mark Hermann, indehaver af Mark Hermann Chocolate. Han har bygget sin forretning op om gode økologiske råvarer, sanselige smagsoplevelser og ikke mindst et stærkt fokus på bæredygtighed.

Grønne kakaobønner skal fjerne den bitre smag af dårlige arbejdsforhold

Netop smagsoplevelser har Mark Hermann gode erfaringer med at skabe. Med en baggrund på det danske konditorlandshold og Michelin-restauranten Søllerød Kro ved han om nogen, hvordan man skaber chokoladedesserter, som både er en fryd for øjet og for smagsløgene.

Når man skal skabe chokoladeoplevelser i verdensklasse, kommer man ikke udenom vigtigheden af gode råvarer i form af de rigtige kakaobønner. Desværre ser man alt for ofte, at de bønder, der dyrker kakaobønnerne, ikke får en rimelig betaling for deres høst.

Det er heldigvis ikke tilfældet hos Mark Hermann Chocolate:

Vi lægger stor vægt på, at vores chokolade skal være produceret økologisk og under bæredygtige forhold. Derfor får vi vores chokolade fra hollandske Original Beans, der samarbejder direkte med kakaobønderne, så man undgår de dyre mellemled”, forklarer Mark Hermann.

Udover at få deres kakaobønner gennem Direct Trade, har Original Beans også fokus på, at chokoladeproduktionen skal belaste naturen mindst muligt.

Hver gang vi bruger 200 gram chokolade fra Original Beans, bliver der plantet et kakaotræ et sted i verden. Alene i 2019 blev der plantet mere end 140.000 træer.”, fortæller Mark Hermann.

Bæredygtighed gennemsyrer hele forretningen  

Det er ikke kun i forbindelse med chokoladeproduktion, at Mark Hermann tænker bæredygtigt. Faktisk gør han en dyd ud af at inddrage den grønne tankegang i alle aspekter af forretningen:

”Vi går meget op i FN’s Verdensmål og forsøger generelt at gøre alt hvad vi kan for at belaste klimaet mindst muligt, hvad enten det er gennem bæredygtig produktion, affaldssortering eller grøn strøm.”

Et andet område, hvor Mark Hermann Chocolate går forrest i forhold til bæredygtighed, er emballage. Det ser man for eksempel på de dessertæsker, som de sendte ud til deres kunder i forbindelse med nytår. Æskerne er produceret i samarbejde med KLS PurePrint, hvilket ifølge Mark Hermann var helt naturligt:

”Vi samarbejder med KLS PurePrint, fordi de er de eneste derhjemme, der er Cradle to Cradle certificeret.”

Mark Hermann Chocolate leverer i dag chokoladekonfekture til hoteller, restauranter og private hjem.