Verdens første 100% biologisk nedbrydelige emballage

Vi er stolte over at være blevet valgt til at lave emballagen til Fairdig – en visionær virksomhed startet af tre idealister med én fælles mission: De vil fremme klimavenlige forbrugsmønstre gennem gode produkter – i første omgang bæredygtige og sunde færdigretter.

”Ideologien bag Fairdig er, at planeten er en værdifuld ressource, som vi har et fælles ansvar for at passe på. I stedet for at løfte pegefingeren vil vi gøre det lettere at tage det rigtige valg ved at tilbyde et nemt, lækkert, sundt og klimavenligt alternativ – helt uden tilsætningsstoffer, 100 % økologisk og 100 % plantebaseret” siger Lise Andersen, direktør og medejer af den unge virksomhed.

”Vi har lagt en masse tid og kræfter i at finde vores udtryk rent madmæssigt, og vi synes selv, at resultatet er blevet rigtig godt – en af de første klimavenlige Fairdig-retter er ”Simregryde med masala”. Det er vigtigt for os, at vores retter faktisk er hjemmelavede retter. Derfor bruger vi ikke E-numre, konserveringsmidler og diverse andre dikkedarer, der ganske vist kan forlænge holdbarhed og andre smarte ting – men som til gengæld går ud over naturligheden og råvarerne i retten” siger Lise.

Med baggrund i en uddannelse i fødevarevidenskab fra Københavns Universitet ved Lise hvor afgørende det er, hvordan maden er sat sammen, og dermed hvilken indvirkning den har på os. Og vigtigheden af at vælge de gode råvarer frem for de mange konventionelt fremstillede fødevarer, som tilbydes i dag.

Den sunde emballage

Visionen om at udbrede brugen af bæredygtige produkter stopper ikke ved selve maden. Fairdig har valgt at også emballagen skal være 100 % giftfri og fri for skadelige kemikalier. KLS PurePrint leverer den fine yderemballage i PurePrint karton, som er Cradle to Cradle certificeret.

”Det er vigtigt for os at vores forbrugere kan stole på, at vi gør alt hvad vi kan for at give dem et så rent og bæredygtigt produkt som overhovedet muligt. Derfor var valget af PurePrint til emballagen nemt – især da det så ikke en gang var dyrere”, slutter Lise.

Kan allerede købes nu

Retterne fra Fairdig kan allerede nu købes hos nemlig.com, og der arbejdes på højtryk for at få retterne på hylderne andre steder.

Se mere på www.fairdig.dk og følg dem på www.facebook.com/FairdigFood

Økologipionerer er gået fra gris til plante

Økologipionerer er gået fra gris til plante

I 2019 stiftede ægteparret Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen virksomheden Organic Plant Protein, efter at have solgt deres andel i fødevarevirksomheden Hanegal, som de startede tilbage i 1994. Det var her, at ideen om at producere teksturerede planteproteiner opstod...

læs mere
Konkurrence: Vind Emballage hvidbog

Konkurrence: Vind Emballage hvidbog

Vi udlodder 5 eksemplarer af Emballage hvidbogen! KLS PurePrint har i samarbejde med bestyrelsesmedlem Gitte Haar, leder af Center for Cirkulær Økonomi, udgivet en Emballage hvidbog, som gennemgår de forskellige materialer til brug for emballage og opstiller nogle...

læs mere
KlimaMad.DK sælger helt vilde produkter

KlimaMad.DK sælger helt vilde produkter

I Aarhus ligger den lille virksomhed KlimaMad.DK, som siden starten i 2020 har arbejdet med visionen om, at det vil have en afgørende effekt på klimaet, hvis forbrugerne har mulighed for at vælge mellem klimavenlige fødevarer kontra mindre klimavenlige fødevarer....

læs mere
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage