Bæredygtigt design hos Ege Carpets

 

Virksomheden Ege Carpets fremstiller væg-til-væg-tæpper, løse tæpper, tæppefliser og tæppeplanker til kommercielle bygninger, hoteller og krydstogtskibe ved at sammenvæve tidløst dansk design, holdbar kvalitet, naturlig komfort og en progressiv bæredygtig tankegang.

Ege Carpets blev grundlagt af Mads Eg Damgaard i 1938 i Herning, hvor store dele af produktionen fortsat finder sted. Grundlæggeren beskrives som en visionær med en kompromisløs filosofi: Han brugte kun den nyeste og mest avancerede teknologi i tæppeproduktionen og var ikke bange for at udfordre konventionerne – denne filosofi lever videre hos Ege Carpets.

Ansvarlig tæppeproduktion

Ege Carpets er den eneste tæppeproducent i verden, der tilbyder et 100% Cradle to Cradle Bronze Certified® sortiment til kommercielt brug og er en af Europas største producenter af tekstilgulve. Kombinationen af kvalitetsprodukter og en bæredygtig tankegang har resulteret i kontrakter med store internationale kunder, blandt andre Marriotts Marmorosch Bucharest Hotel, Bahrain International Airport og Royal Caribbean Cruises.

Og ansvarlig tæppeproduktion har altid udgjort fundamentet for Ege Carpets, som i 1996 var den første tæppeproducent i verden, der fik ISO 14001-certifikatet for miljøledelse. Samtidig opnåede virksomheden EMAS-registrering, som den første og eneste tæppeproducent i verden og udsendte sin første miljørapport.

I 2019 introducerede Ege Carpets en ambitiøs bæredygtighedsstrategi baseret på FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling og i dag produceres mere end halvdelen af tæpperne af regenererede og regenererbare materialer, der er fremstillet af industriaffald som f.eks. kasserede fiskenet og brugte tæpper. Ydermere har virksomheden modtaget en række bæredygtighedspriser, heriblandt Sustainability Innovation Award, for deres arbejde med mere bæredygtige produkter.

Cradle to Cradle-certificerede produktkataloger og rapporter

Ambitionen om at producere verdens mest bæredygtige tæpper rækker meget længere ud end tæppeproduktionen. Ege Carpets indtænker bæredygtige løsninger ind i alle aspekter, som støtter op om deres tæpper. Dette gør sig også gældende med virksomhedens produktkataloger og bæredygtighedsrapporter. Langt de fleste af vores produkter er Cradle to Cradle-certificerede, og derfor er det helt naturligt for os at udvælge en partner som KLS PurePrint, der kan tilbyde en løsning, som er trykt CO2-neutralt i Danmark med Cradle to Cradle-certificeret trykfarve og papir. På den måde fokuserer vi på det gode, vi kan gøre”, siger Mette Frydensbjerg Jacobsen, PR & Kommunikationsansvarlig hos Ege Carpets. Senest har KLS PurePrint trykt Ege Carpets’ Bæredygtighedsrapport 2022/2023.

Du kan finde Ege Carpets Bæredygtighedsrapport her

Simpelts mission er at reducere plastikforbruget

Simpelts mission er at reducere plastikforbruget

  Hvad der startede som et privat nytårsforsæt tilbage i 2018, er i dag blevet til virksomheden Simpelt. Stifter af Simpelt Emma Bech Hansen ønskede at reducere plastikforbruget i hende og kærestens hverdag og hun begyndte at undersøge mulighederne for produkter...

læs mere
KLS PurePrint deltager i FSC® Ugen 2024

KLS PurePrint deltager i FSC® Ugen 2024

  I FSC Ugen 2024 sætter NGO’er og virksomheder i hele Norden fokus på betydningen af de valg, vi alle træffer i hverdagen. Når du vælger FSC®, er du f.eks. med til at gøre en forskel for natur, dyreliv og mennesker i verdens skove. FSC®-mærket sikrer ikke bare...

læs mere