Planteslagterne: Vi vil være den helt store spiller inden for plantebaseret mad

Med sundhed og dyrevelfærd på agendaen er ambitionerne høje for den københavnsk-placerede virksomhed, Planteslagterne, der skaber velsmagende og ærlige alternativer til kødretter. Virksomheden blev etableret i 2018 af trioen Henrik, Emil og Emil – et team med en drøm om at blive den plantebaserede udgave af de store kødproducenter på markedet.

”Vi følte, at der hvor vi kunne gøre den største forskel i forhold til bæredygtighed, sundhed og dyrevelfærd var at spise mindre kød – og det var sådan, at vi begik os ud på en rejse om at finde på alternativer til kød, hvor man ikke gik på kompromis med sundhed og velsmag”, fortæller Henrik Have, ansvarlig for salg og marketing hos Planteslagterne.

Selvom idéen var at finde alternativer til kød, var tanken bag Planteslagterne ikke at producere noget, der skulle indikere en kødsmag. Produkterne skulle smage og se ud, som det de er lavet af – nemlig råvarer fra planteriget.

”Da Emil Andersen og jeg var på jagt efter alternativer til kød i supermarkederne, var rigtig mange af de produkter, der fandtes, soyabaserede og fuld af tilsætningsstoffer. Det ville vi gerne undgå, da det var vigtigt for os, at vores produkter var sunde og med vitaminer, som du netop kan få fra planteriget”, forklarer Henrik og fortsætter: ”Og efter vi fik Emil Williamsen, som er kok, på banen i selve udviklings- og testfasen, så sad smagen og konsistensen lige i skabet. Der vidste vi, at det var startskuddet for vores grønne eventyr”.

Vi skal kigge hele vejen rundt

Og det er ikke kun i deres produkter, at Planteslagterne har tænkt meget over bæredygtighed. Det er nemlig også indtænkt, når det kommer til emballagen.

”Det kan ikke hjælpe noget, at vi for eksempel importerer emballage fra USA, som skal flyves hertil, eller at vi pakker produkterne i emballage, der ikke kan genbruges. Vi skal kigge hele vejen rundt. Derfor var det vigtigt for os at bruge et dansk firma til at levere emballagen – og at den var så bæredygtig, som overhovedet muligt. Som det ser ud nu, bruger vi 80% genbrugsplast til selve pakken og yderemballagen er 100% genanvendelig og bæredygtig, produceret af KLS PurePrint”, pointerer Henrik.

Også på logistik- og producentområdet er der tænkt over tingene hos Planteslagterne.

”Vi tænker meget over, at der skal være mindst mulig transport fra der, hvor produkterne er produceret og ud til forbrugerne. Råvarerne der bruges til produkterne, er for så vidt muligt også fra danske producenter – lige med undtagelse af nogle bønner og sorte ris, som vi ikke kan få i Danmark”, afslutter Henrik.

Læs mere om Planteslagterne og deres produkter her.

Moving People inspirerer til bæredygtig transport

Moving People inspirerer til bæredygtig transport

Arbejder I også med medarbejdernes valg af transportmiddel, når de skal til og fra arbejde? Og kunne I bruge inspiration til at tage det næste skridt? Så er projektet Moving People måske relevant for jer. Formålet med projektet har været at inspirere virksomheder og...

læs mere
Hjælp til alvorligt syge børn

Hjælp til alvorligt syge børn

Coronaen har gjort det sværere for velgørende organisationer at samle penge ind ved f.eks. arrangementer som ikke kan holdes i år eller er væsentligt begrænsede. I forbindelse med vores fine samarbejde med McDonald’s blev vi opmærksomme på, at Ronald McDonald...

læs mere
God smag i munden med bæredygtig te fra Emeyu

God smag i munden med bæredygtig te fra Emeyu

Der er ikke noget som en kop varm og velsmagende te på en regnvåd efterårsaften. Specielt når man ved, at man kan nyde den med god samvittighed, fordi den er produceret med økologi, bæredygtighed og gode arbejdsforhold for øje. Lige præcis de tre ting var...

læs mere