Urtekram skifter til plantebaserede emballager

Hos Urtekram har økologi været en hjertesag siden virksomheden blev stiftet i 1972. Hensynet til miljøet har altid vejet højt, og derfor skifter Urtekram nu til plantebaserede emballager. I løbet af 2019 vil mere end 85 % af Urtekrams body care sortiment komme i plantebaserede flasker og tuber. Det betyder mindre brug af konventionel plastik og mere omtanke for miljøet.

I 2019 tager Urtekram endnu et skridt mod at blive mere miljøvenlige, når deres body care produkter skifter til plantebaserede emballager. ”Førhen blev vores body care emballager fremstillet af mineralsk olie, men det har vi i lang tid haft et stort ønske om at ændre”, udtaler Urtekram Brand Manager, Sofia Ganer og tilføjer: ”Derfor udskifter vi nu løbende vores body care plastemballager med plantebaserede flasker og tuber fremstillet af sukkerrør”.

DEN OMVENDTE DRIVHUSEFEKT

Alle Urtekram plantebaserede emballager bliver produceret af sukkerrørsaffald fra fødevareindustrien. Det gode ved at anvende sukkerrør er, at det er en fornybar ressource. Efter høsten presses saften af sukkerrørene til fødevareproduktionen. Den faste del som bliver tilbage, kan man ikke lave sukker af. Denne masse kan man i stedet fremstille alkohol af. Det er alkoholen, der er udgangspunktet i fremstillingen af Urtekrams sukkerrørsplast. Sukkerrør optager CO2 fra atmosfæren, så i stedet for at udlede CO2, er produktionen af sukkerrør med til at nedsætte mængden af CO2. ”Et ton sukkerrør optager to tons CO2 fra luften. Det kalder vi den omvendte drivhuseffekt, og det er det bæredygtige alternativ til konventionel plastik”, forklarer Sofia Ganer og tilføjer at de nye flasker er af samme gode og holdbare kvalitet som de eksisterende.

HENSYN TIL MILJØET

Alle Urtekram body care produkter er økologisk certificerede i henhold til COSMOS standard. ”Hos Urtekram behandler vi miljøet med omtanke, og det gør vi ud fra en helhedsbetragtning, som omfatter alt fra fremstilling til affaldssortering,” fortæller Sofia Ganer. ”Med omtanke for miljøet har vi valgt at vores tryksager skal være 100 % bæredygtige, hvorfor vores brochurer og foldere bliver trykt hos KLS PurePrint. Med Cradle to Cradle certificeringen er vi sikre på, at alt er produceret helt uden skadelige kemikalier og tungmetaller.”