God smag i munden med bæredygtig te fra Emeyu
Der er ikke noget som en kop varm og velsmagende te på en regnvåd efterårsaften. Specielt når man ved, at man kan nyde den med god samvittighed, fordi den er produceret med økologi, bæredygtighed og gode arbejdsforhold for øje.
Lige præcis de tre ting var omdrejningspunktet for ægteparret Marianne og Morten Olufsen, da de for fire år siden stiftede tevirksomheden Emeyu. På det tidspunkt synes de ikke, at de kunne få dækket deres behov for økologisk og bæredygtig kvalitetste med det daværende udvalg på markedet.
I dag importerer de te fra lande som Kina, Sri Lanka, Indien og Rwanda, som de sælger til både private og erhverv.
Teproduktion med værdier og holdning
Selvom teen fra Emeyu kommer fra hele verden, har den dog én ting til fælles: De gode forhold, den er produceret under.
Morten Olufsen uddyber:
”Vores te kommer kun fra certificerede leverandører. På den måde kan vi sikre, at tingene er i orden. Det gælder både kvaliteten af teen, men også arbejdsforholdene for de personer, der producerer den”.
Og netop arbejdsforholdene spiller en stor rolle, når vi snakker teproduktion. Her hører man ofte om udenlandske arbejdere, der går for en meget lav løn. Det er dog ikke tilfældet med teposerne fra Emeyu, som bliver pakket i Marokko. Ikke fordi det er billigt, men fordi leverandøren her har en helt særlig forretningsmodel:
”Alle ansatte i produktionen er kvinder, som får en ordentlig løn, hvilket ikke er noget man ser alle steder på de kanter. Derudover har de en politik om, at 50 % af direktionen skal bestå af kvinder. Den form for empowerment passer godt ind i vores værdisæt”, forklarer han.
Bæredygtig emballage skiller sig ud
Det er ikke kun på produktionsforholdene, at teen fra Emeyu skiller sig ud. Bæredygtighed er et andet parameter, hvor virksomheden gerne vil gøre en forskel.
Det bæredygtige element ses særligt på emballagen. Det gælder både teposerne, som består af GMO-fri bomuld uden mikroplast, men også de Cradle to Cradle certificerede teæsker, som er lavet af bæredygtigt karton og produceret CO2 neutralt. Faktisk er al emballagen enten bionedbrydelig eller genanvendelig.
Emeyu har valgt at få emballagen produceret af KLS PurePrint. Og det er der ifølge Morten Olufsen en god grund til:
”Vi valgte KLS PurePrint fordi de deler vores grønne værdier. Vores emballage skal være lækker og elegant, men den skal også være bæredygtig”, fortæller han.
Danmarks næststørste rejsekoncern udskifter plastserveringsbakker til bakker i Cradle to Cradle-certificeret karton
Travelheart Family, Danmarks næststørste rejsekoncern, udskifter plastserveringsbakkerne, som vi kender fra flyrejsen, med serveringsbakker i Cradle to Cradle®-certificeret karton. Navnet vil du ikke genkende fra flybilletter eller rejsebeviser, men selskaberne...
KLS PurePrints CCO Kasper Larsen er Årets ESG Frontrunner 2024
På en solbeskinnet dag i maj løb Årets SMV awardshow af stablen. Blandt de nominerede i kategorien Årets ESG Frontrunner var Kasper Larsen fra KLS PurePrint, og på trods af det stærke felt, han var oppe i mod, blev det Kasper, som kunne kalde sig for Årets ESG...
Nye regler for emballage udfordrer kosmetikbranchen: Sådan arbejder Rudolph Care med bæredygtighed
Ny lovgivning fra EU tvinger kosmetikproducenter til at tage stilling til emballagen. Hos Rudolph Care ser man de nye krav som mulighed for at arbejde endnu mere bæredygtigt. Hvordan sælger man bedst sine dyre cremer i butikkerne? Et spørgsmål, som har givet utallige...