Hvidløg & Vin er Danmarks største økologiske hvidløgsproducent
På en firlænget stråtækt ejendom ved Faxe, har ægteparret Lotte og Peter Lei drevet økologisk landbrug i over 30 år. Parret står bag virksomheden Hvidløg & Vin, som er Danmarks største økologiske hvidløgsproducent.
Økologi, bæredygtighed og kvalitet
Parret er pionerer indenfor deres felt, som ellers startede som et projekt i parrets store køkkenhave, hvor der blev eksperimenteret med flere forskellige afgrøder. Efter flere opfordringer, startede parret i 1992 hvidløgsproduktion op på deres gård, hvor der siden 1991 er blevet dyrket økologisk. Både Lotte og hendes mand Peter er jordbrugsuddannede og økologi og bæredygtighed har interesseret Lotte, så længe hun kan huske. ”Allerede i gymnasiet skrev jeg opgaver om økologi og vi har altid interesseret os for miljø og økologi i min familie. Det er en grundpræmis for mig og derfor også for vores virksomhed”, siger Lotte Lei.
Franske hvidløgssorter
Virksomheden dyrker fire forskellige franske hvidløgssorter, der fungerer i Danmark, fordi de kan stå vinteren over og tåle kulde og frost. ”Hvidløg er ikke en nem afgrøde at producere og man skal have et indgående kendskab til både klima og dyrkningsprocessen og efter 30 år lærer vi stadig noget nyt”, griner Lotte. I dag produceres hvidløgene på Esagergård ved Strøby i samarbejde med økologisk gartner Ole Nørby. Et samarbejde, som har tilladt udvikling og mekanisering i udvalgte processer. Lotte påpeger også at hvidløg er meget modtagelige for stød og derfor er hænderne det bedste redskab for et kvalitetsprodukt. Som et supplement til hvidløgene, importerer Lotte og Peter økologiske vine fra nøje udvalgte producenter i Frankrig og Tyskland.
Virksomheden har siden 1993 samarbejdet med Coop og hvidløgene sælges i butikker landet over, samt på virksomhedens webshop og fra gårdbutikken på familiens hjemmeadresse.
Ny emballageleverandør
Grundet lukning hos de tidligere emballageleverandører, var Hvidløg & Vin nødsaget til at undersøge markedet for nye alternativer. ”Vi mødte KLS PurePrint på Food Expo, hvor vi ledte efter bakker til hvidløgene. Jeg ledte efter en løsning, hvor vi kunne undgå film og etiketter og i stedet få flere oplysninger printet direkte på bakken. Derudover var det også vigtigt for mig, at leverandøren kunne levere bæredygtige løsninger, både hvad angår tryk og materiale – og KLS PurePrint kunne imødekomme alle mine krav. Samarbejdet er nyt og jeg ser frem til at følge udviklingen”, fortæller Lotte. Derudover lod hun sig også inspirere af kollegaerne fra gartnerivirksomheden, Markhaven, som har været kunder hos KLS PurePrint i flere år.
Danmarks næststørste rejsekoncern udskifter plastserveringsbakker til bakker i Cradle to Cradle-certificeret karton
Travelheart Family, Danmarks næststørste rejsekoncern, udskifter plastserveringsbakkerne, som vi kender fra flyrejsen, med serveringsbakker i Cradle to Cradle®-certificeret karton. Navnet vil du ikke genkende fra flybilletter eller rejsebeviser, men selskaberne...
KLS PurePrints CCO Kasper Larsen er Årets ESG Frontrunner 2024
På en solbeskinnet dag i maj løb Årets SMV awardshow af stablen. Blandt de nominerede i kategorien Årets ESG Frontrunner var Kasper Larsen fra KLS PurePrint, og på trods af det stærke felt, han var oppe i mod, blev det Kasper, som kunne kalde sig for Årets ESG...
Nye regler for emballage udfordrer kosmetikbranchen: Sådan arbejder Rudolph Care med bæredygtighed
Ny lovgivning fra EU tvinger kosmetikproducenter til at tage stilling til emballagen. Hos Rudolph Care ser man de nye krav som mulighed for at arbejde endnu mere bæredygtigt. Hvordan sælger man bedst sine dyre cremer i butikkerne? Et spørgsmål, som har givet utallige...