Flot bog til kampen mod madspild
Daka ReFood indsamler og genanvender organisk affald fra restauranter, storkøkkener, kantiner m.v. Madaffaldet bruges i produktionen af biogas, et grønt og CO2-venligt alternativ til forbrænding.
Alligevel arbejder de målrettet på at reducere madspildet i tråd med FN’s Verdensmål nr. 12:
Inden 2030 skal det globale madspild på detail- og forbrugerniveau pr. indbygger halveres og fødevaretab i produktions- og forsyningskæder skal reduceres.
Derfor har foreningen for REFOOD mærket udgivet en bog, Retake your food waste, som er et helt konkret værktøj til, hvordan man kan spare på mængden af råvarer og samtidig gøre en bæredygtig indsats i det professionelle køkken ved metodisk at gå anderledes til værks, både praktisk og mentalt. Katrine Storgaard, Marketing Sustainability Lead hos Daka Denmark siger:
”Vi har udarbejdet bogen i samarbejde med Restaurant BOB Bistro, der er folkene bag metoderne og mindsettet i konceptet. På et år har BOB Bistro selv mindsket deres madspild med 2/3 del, og de sparer samtidig i gennemsnit op til 20% på deres indkøb, efter de har indarbejdet metoderne i køkkenet. De har opnået de fantastiske resultater ved at kortlægge madproduktionen allerede under menuplanlægningen og planlagt, hvordan restprodukterne kan indgå i samme eller nye menuer.”
Katrine fortsætter: ”De principper vil vi meget gerne bruge til at inspirere Danmarks restauranter, kantiner og andre køkkener. Bogen beskriver de konkrete arbejdsmetoder og giver også eksempler på opskrifter og viden om, hvordan udvalgte råvarer kan udnyttes.”
Bogen er trykt bæredygtigt og Cradle to Cradle certificeret hos KLS PurePrint.
Bogen kan ses her: https://issuu.com/dakadenmark/docs/retake_your_food_waste_web
Og bestilles her: https://refoodlabel.dk/bestil/
Konkurrence: Vind kalender fra Danmarks Naturfredningsforening
Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største grønne organisation og kæmper for natur, miljø og klima. Hvert år udgiver Danmarks Naturfredningsforeningen Naturkalenderen: En fotokalender med smukke billeder fra den danske natur. Kalenderen produceres af...
Aarhus Symfoniorkester har udskiftet blomster med træer for at støtte den gode sag
Blomster og chokolade er klassiske gestus-gaver. Men hos non-profitorganisationen Plant et Træ, der siden 1988 har arbejdet med at plante flere træer i Danmark til gavn for miljø og klima, ønsker man at give et alternativ til virksomheder og kulturinstitutioner. Et...
Nye emballageafgifter: Sådan får I prisrabat
Fra 1. oktober 2025 træder det udvidede producentansvar for emballage i kraft i Danmark. Det betyder kort sagt, at alle virksomheder i Danmark, der sælger produkter med emballage eller producerer emballage, nu får ansvaret for, hvad der sker med emballagen, når den...